Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Αλλαγή σελίδας, μετά τις "απαραίτητες" βροχοπτώσεις...

Ήπιες καιρικές συνθήκες για τις επόμενες ΑΡΚΕΤΕΣ ημέρες, κατάλληλες για κάθε είδους εξωτερική εργασία και δραστηριότητα.

Καλό βράδυ Πέμπτης σε όλες και όλους!! :)

Σε...Τροχιά ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΣ γενικά για κάμποσες ημέρες μπροστά μας, εισέρχεται πια ο καιρός στα μέρη μας, ύστερα από μια εβδομάδα , όπου ΕΝ ΜΕΡΗ τελικά κατάφερε ΚΑΠΩΣ να "ισορροπήσει" το προηγούμενο "καιρικά και θερμοκρασιακά αλλόκοτο / αφύσικο" μεγάλο χρονικό διάστημα που προηγήθηκε! 

Έτσι από εδώ και πέρα και για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα μπροστά μας, στην ουσία μειώνεται το καιρικό ενδιαφέρον, αφού ΔΕΝ θα έχουμε και πολλά πλέον να λέμε. :)  

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά την καιρική εξέλιξη για το αμέσως επόμενο τριήμερο (δηλαδή από αύριο Παρασκευή 26 του μήνα και έως ΚΑΙ την Κυριακή 28/04/2024).

ΔΕΝ περιμένουμε ΚΑΠΟΙΑ αξιόλογη αλλαγή στο καιρικό μας σκηνικό ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ την Κυριακή των Βαΐων.  

ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ αναμένεται αρκετή ηλιοφάνεια ΣΥΝΟΛΙΚΑ και μόνο την Παρασκευή και το Σάββατο θα υπάρχουν ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ κάποιες νεφώσεις (στις περισσότερες των περιπτώσεων, "άνευ σημασίας").

 ΜΙΚΡΗ αλλά ωστόσο υπαρκτή ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ (γύρω στο 25 %) για αύριο Παρασκευή ΚΥΡΙΩΣ κατά την διάρκεια των "θερμών ωρών της ημέρας" ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ για ένα ΣΥΝΤΟΜΟ "ψιχάλισμα ή μικρής διάρκειας βροχούλα" (ΟΧΙ κάτι το ιδιαίτερο).

Το Σάββατο η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ για κάτι ΑΝΑΛΟΓΟ ΔΕΝ υπερβαίνει το 10 %. 

Οι άνεμοι ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ θα μας "προβληματίσουν" το ερχόμενο τριήμερο, μιας και ΔΕΝ θα πνέουν με μεγάλες εντάσεις.

Την Παρασκευή ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ θα στραφούν εκ νέου σε νοτίων διευθύνσεων, φθάνοντας τα 3 με 4 και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως και τα 5 μποφώρ (ΜΙΚΡΗ αλλά υπαρκτή η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ για ορισμένες ισχυρές στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ στα 6 μποφώρ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ).

Το Σαββατοκύριακο ΜΟΝΟ μέσα στην ημέρα θα πνέει ένα βορειοδυτικό ρεύμα ("μαίστρος").

ΕΛΑΦΡΩΣ πιο ενισχυμένο θα είναι μέσα στο Σάββατο, φθάνοντας τα 3 με 4 και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ μέχρι και τα 5 μποφώρ...ΑΛΛΑ με ΚΑΠΟΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ και για ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ισχυρές στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ στα 6 μποφώρ ΣΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ και ΜΟΝΟ προς / κατά την διάρκεια των απογευματινών ωρών, της ημέρας αυτής.

Τέλος η θερμοκρασία ΑΡΓΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ θα αρχίσει να παίρνει την "ανηφόρα".

Υπολογίστε "χονδρικά" έως και την Κυριακή, τον υδράργυρο να "ανεβαίνει" κατά έναν με δυο βαθμούς προς τα πάνω κάθε ημέρα (πάντα κατά μέσο όρο, μιλάμε)... ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ως προς τις ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ του.

Οπότε θα φθάσουμε στην Κυριακή των Βαΐων , όπου και θα είναι ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΚΑΙΡΟΥ ΗΜΕΡΑ να έχουμε να κάνουμε με ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ αργά το μεσημέρι της τάξεως των 21 C. με 22 C. και κατά τόπους έως και 23 C. ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ μας τμήματα (πάντα κατά μέσο όρο). 

Στην ορεινή και ημιορεινή μας ζώνη απλά "αφαιρέστε" κατά μέσο όρο τρεις με τέσσερις βαθμούς, από τις πιο πάνω τιμές (σε ορισμένες περιπτώσεις, στα "πολύ υψηλά κατοικημένα χωριά" της Κέρκυρας, μέχρι και πέντε βαθμούς προς τα κάτω). 

Σε παραθαλάσσια τμήματα ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ της δυτικής και βόρειας πλευράς, καθώς και γύρω από το νησί των Παξών, υπολογίστε δυο με τρεις βαθμούς πιο χαμηλά τις ενδείξεις στα θερμόμετρα αργά το μεσημέρι, της ημέρας αυτής. 

Άρα αντιλαμβανόμαστε πως...ΣΤΑΔΙΑΚΑ η θερμοκρασία τις αμέσως επόμενες ημέρες θα "ανέβει αισθητά" (σήμερα Πέμπτη , όπως άλλωστε αναμενόταν, πράγματι κυμάνθηκε σε ΕΛΑΦΡΩΣ πιο ψυχρά του "φυσιολογικού για την εποχή πλαίσια" στο ΣΥΝΟΛΟ του τόπου μας)! 

Όσο αφορά το ερχόμενο τριήμερο, "αυτό" θα το ΝΙΩΣΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ την Κυριακή μας!! :)

Όμορφο τριήμερο εύχομαι. Θα τα πούμε ξανά σύντομα! :)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! 😉

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου