Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ - ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ : Σημαντική ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ του καιρού ΑΠΟ το ΒΡΑΔΥ της ΤΕΤΑΡΤΗΣ ... ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΒΡΟΧΕΡΟ το ΔΙΗΜΕΡΟ ... ΠΕΜΠΤΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05 - 06/03/2015. ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΜΕ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΝΤΟΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ... ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΝΟΤΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ... ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ . 
Αναλυτικότερα , η Τετάρτη στην μεγαλύτερη διάρκειά της θα κυλήσει με αρκετά καλές καιρικές συνθήκες . Όμως όσο θα βαδίζουμε προς το τέλος της ημέρας οι υπάρχουσες αραιές νεφώσεις, θα πυκνώσουν παντού και έως την αλλαγή της ημέρας, το μεγαλύτερο κομμάτι του νομού μας θα έχει ήδη δεχθεί τις πρώτες ψιχάλες - βροχούλες (αρχικά ασθενούς έως μετρίας εντάσεως και καθαρά τοπικού χαρακτήρα) , ενώ παράλληλα θα αρχίσουν να ενισχύονται οι νότιοι - νοτιοανατολικοί άνεμοι.
Όσο θα βαδίζουμε προς το ξημέρωμα της Πέμπτης αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση του καιρού από βορρά προς νότο. Μεγάλα ύψης βροχής αναμένονται το συγκεκριμένο 24ωρο στα περισσότερα σημεία της περιοχής μας, ενώ γενικά θα επικρατήσει γενικευμένη κακοκαιρία! Οι ριπές του νοτιά θα φθάσουν οπωσδήποτε έως και τα 8 μποφώρ κατά τόπους.
Βροχερό παραμένει το σκηνικό και την Παρασκευή στην Κέρκυρα. Με αρκετό νερό να πέφτει και πάλι, σχεδόν στο σύνολο του νομού, ενώ οι άνεμοι μέσα στην ημέρα θα σημειώσουν σημαντική εξασθένηση και θα γυρίσουν σε πιο νοτιοδυτικούς.
Kαλύτερα τα πράγματα το Σαββατοκύριακο , με ανοίγματα στον καιρό και κάποιες περιόδους ηλιοφάνειας, αλλά και άλλοτε την συννεφιά να πυκνώνει κατά τόπους ... Χωρίς να λείπουν και πάλι οι λίγες αυτή την φορά , διάσπαρτες τοπικού χαρακτήρα και κατά κανόνα περιορισμένης έντασης και διάρκειας βροχούλες, κατά περιόδους. Οι άνεμοι συνεχίζουν εξασθενημένοι , δεν θα δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα, σε θάλασσα ή σε στεριά. Και θα πνέουν από βορειοδυτικές κυρίως διευθύνσεις το Σάββατο και από μεταβλητές γενικά διευθύνσεις , την Κυριακή. Η θερμοκρασία όλες αυτές τις ημέρες θα κυμαίνεται γενικά , κοντά στα κανονικά για αρχές Μάρτη επίπεδα, χωρίς εντυπωσιακές αυξομειώσεις... Με εξαίρεση την Πέμπτη με τον "κλειστό" και βροχερό καιρό , όπου σε σύγκριση με νωρίς το μεσημέρι της προηγούμενης (Τετάρτη) όπου ακόμη θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια, η ψύχρα θα είναι αισθητά περισσότερη.
Αυτά για την ώρα φίλες και φίλοι, αν υπάρξει κάποια αξιόλογη αλλαγή στα στοιχεία μας, θα σας ενημερώσω έγκαιρα. Ευχαριστώ για την προσοχή σας.
Ιάκωβος Βασιλάκης (ερασιτέχνης προγνώστης καιρού - καιρόφιλος) ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου