Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Λιακάδα σήμερα στο νησί των Φαιάκων , όπως και σε ολόκληρη την βορειοδυτική Ελλάδα άλλωστε. Εξαιρετικές καιρικές συνθήκες με πολλές ώρες ηλιοφάνειας θα επικρατήσουν και αύριο στο βόρειο Ιόνιο , καθώς και σχεδόν σε όλη την επικράτεια της Χώρας. Έτσι λοιπόν το καλωσόρισμα της Άνοιξης αύριο , όπου θα έχουμε την Εαρινή ισημερία , θα συνοδευτεί από καταπληκτικές καιρικές συνθήκες σχεδόν σε κάθε γωνιά την Χώρα μας !! 
Ως ισημερία αναφέρεται η στιγμή κατά την οποία ο Ήλιος διασχίζει τον ουράνιο ισημερινό.
Τη συγκεκριμένη στιγμή ο ήλιος μεσουρανεί κατακόρυφα στον ισημερινό της γης, με αποτέλεσμα η νύχτα και η ημέρα να έχουν ίση διάρκεια σε οποιοδήποτε σημείο της γήινης επιφάνειας.
Η ισημερία συμβαίνει δύο φορές ετησίως. Φέτος (2015) γίνεται στις 21 Μαρτίου και 23 Σεπτεμβρίου (φθινοπωρινή ισημερία).
Σε αυτό το σημείο η παρέκκλιση του άξονα της γης είναι μηδενική προς τον ήλιο.
Η εαρινή ισημερία γίνεται όταν το κέντρο του Ηλίου είναι κατακόρυφο προς τον γήινο ισημερινό, διασχίζοντας τους ουρανούς από Νότο προς Βορρά.
Ήρθε η ώρα να πούμε ... Καλή Άνοιξη λοιπόν , με υγεία σε όλο τον κόσμο !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου