Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ - ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ : ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΗΜΕΡΕΣ. ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ... ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ... ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ...
Στο 100% επιτυχίας βαδίζει η πρόβλεψή μας από το περασμένο Σάββατο. Όλα έως τώρα κύλησαν όπως είχαμε πει ... Με άστατο καιρό από την περασμένη Κυριακή στα μέρη μας (βροχές , μπόρες αλλά και πρόσκαιρη καταιγίδα την νύχτα της Κυριακής, σε συνδιασμό με ανοίγματα του καιρού επίσης κάθε τόσο). Προοδευτική άνοδο του υδραργύρου σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ημέρα με καλύτερες καιρικές συνθήκες θα ήταν η Τρίτη ,κατά την διάρκεια της ημέρας είχαμε πει , όπου ίσως πιάσουμε και το πρώτο 20αρακι ... Έτσι και έγινε λοιπόν , με τις βροχές να σταματούν νωρίς το πρωί και από εκεί και ύστερα σύννεφα με ήλιο στην Κέρκυρα, κύλησε το υπόλοιπο της ημέρας, σήμερα Τρίτη. Ενώ ο υδράργυρος φλέρταρε με τους 20C. Για ακρίβεια άγγιξε τους 19,8C. στον σταθμό του ΕΑΑ στην μαρίνα Γουβιών, της 15:42 μ.μ. Σίγουρα τοπικά , για παράδειγμα στην πόλη της Κέρκυρας θα πρέπει να άγγιξε τουλάχιστον ολόκληρο το 20άρι.
Κατά τα άλλα, νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από τα μεσάνυχτα της Τρίτης και κυρίως από το ξημέρωμα της Τετάρτης 25/03/2015 και ύστερα. Με αρκετές βροχές , μπόρες ή και καταιγίδες κατά διαστήματα, όπου κατά τόπους θα έχουν έντονο χαρακτήρα αλλά και διάρκεια. Παράλληλα οι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά, φθάνοντας τα 6 με 7 και πρόσκαιρα τα 8 μποφώρ. Ενώ δεν αποκλείεται οι ριπές των ανέμων το πρωί της Τετάρτης να αγγίξουν και τα 9 μποφώρ για λίγο και πολύ τοπικά.
Πάντως και πάλι , κυρίως όσο θα βαδίζουμε προς το τέλος της ημέρας και ύστερα θα έχουμε μια καιρική ανάπαυλα. Αφού γενικά οι περισσότερες βροχές θα εντοπίζονται ιδιαίτερα στο πρώτο μισό της Τετάρτης!
Πολύ άστατος ο καιρός και την Πέμπτη 26/03/2015 . Τα τελευταία στοιχεία θέλουν όμως τα περισσότερα φαινόμενα και τον πιο "κλειστό" καιρό να λαμβάνει χώρα κυρίως από το δεύτερο μισό της ημέρας και ύστερα. Πάντως θερμοκρασιακά αναμένεται πολύ μαλακός ο καιρός την Πέμπτη. Αν επαληθευτούν τα προγνωστικά μοντέλα καιρού λοιπόν και μας κάνει την χάρη και βγει ο ήλιος έστω για λίγο, το μεσημεράκι ... Τότε τοπικά δεν αποκλείεται να πιάσουμε τους 20 με 21 βαθμούς κελσίου σε κάποια σημεία του νησιού μας. Οι άνεμοι παραμένουν νοτιοανατολικοί , λίγο πιο εξασθενημένοι όμως (4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφώρ . Πολύ τοπικά και πρόσκαιρα ίσως κάποια ριπή αγγίξει και τα 7).
Ίδιο παραμένει το σκηνικό και την Παρασκευή 27/03/2015 με την συννεφιά και τις βροχές να έχουν το πάνω χέρι . Και πάλι όμως κάποια ανοίγματα του καιρού μέσα στην ημέρα είναι πιθανά. Το νοτιοανατολικό ρεύμα συνεχίζει (γενικά στα 4 με 5 και τοπικά 6 μποφώρ). Ενώ η θερμοκρασία δείχνει να σημειώνει μια μικρή πτώση , της τάξεως των 2 με 3 βαθμών κατά μέσο όρο εκείνη την ημέρα.
Με την αλλαγή της ημέρας και το ερχομό του Σαββάτου σταδιακά οι άνεμοι φαίνεται να γυρίζουν σε βορειοδυτικούς στην περιοχή μας. Αυτό θα σημάνει και την αρχή της σταδιακής βελτίωσης του καιρού. Παρόλαυτά όμως υπάρχει πιθανότητα και πάλι για κάποιες λίγες και καθαρά τοπικού χαρακτήρα αυτή την φορά, βροχούλες . Αισθητά λιγότερα πράγματα φυσικά σε σχέση με το προηγούμενο τριήμερο. Ενώ όλα δείχνουν ότι θα έχουμε και διαστήματα ηλιοφάνειας το Σάββατο , που φαίνεται να είναι μεγαλύτερα κατά το δεύτερο μισό της ημέρας. Θερμοκρασιακά θα είμαστε περίπου στα επίπεδα της Παρασκευής.
Από εκεί και ύστερα όπως είπαμε η τάση του καιρού και τα τελευταία στοιχεία δίνουν καλοκαιρία για την περιοχή μας. Με τον ήλιο και το βοριαδάκι να παίρνουν το πάνω χέρι . Τώρα το πόσο θα κρατήσει , αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε από τώρα. Το Σαββατοκύριακο όμως θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε και να μιλήσουμε με αξιοπιστία και γι ' αυτό!
Πριν "κλείσω" να επισημάνω ξανά ότι τα φαινόμενα του επόμενου τριημέρου κατά περιόδους και κατά τόπους θα είναι αρκετά δυνατά ... Και θα υπάρξουν περιπτώσεις όπου είναι πολύ πιθανό να συνοδεύονται από ηλεκτρικά φαινόμενα (αστραπόβροντα , κεραυνοί) , βίαιες ριπές ανέμων , τοπικές χαλαζοπτώσεις ή μεγάλες ραγδαιότητες βροχής. Ειδικά όσοι θα βρίσκονται στο (όχι και στην καλύτερη κατάσταση) οδικό δίκτυο του νησιού μας εκείνες τις ώρες, ας δείξουν προσοχή.
Έτσι είχαν τα τελευταία στοιχεία μας ,τώρα , δειλινό Τρίτης 24/03/2015 και ώρα : 19:40 μ.μ. 
Ευχαριστώ για την προσοχή σας! 
Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος - ερασιτέχνης προγνώστης καιρού).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου