Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Στο 100% οδεύει η πρόβλεψη ολόκληρης της τρέχουσας εβδομάδος που γράφτηκε μέρες πριν και βρίσκεται μέσα στην ανάρτηση της Δευτέρας , στην κορυφή αυτής της σελίδας όπου φυσικά συνεχίζει και ισχύει στο ακέραιο ότι γράφηκε εκεί έως και το επόμενο Σαββατοκύριακο. Προσωπικά είμαι χαρούμενος για κάθε επιτυχημένη πρόβλεψη , ιδιαίτερα όταν υπάρχει το ρίσκο αρκετών ημερών..
Κατά τα άλλα αξίζουν τη ματιά μας και οι σημερινές "ελάχιστες" τιμές ανά το νομό μας. Απλά σκεφτείτε ότι μιλάμε για τις χαμηλότερες θερμοκρασίες ημέρας που σημειώθηκαν τα ξημερώματα - νωρίς το πρωί σήμερα 17/02/2016 , στην καρδιά του Χειμώνα !!
Αρίλλας : 21,1C.
Aυλιώτες : 20,6C.
Βαλανειό : 20,5C.
Αγνί (Νησάκι) : 20,2C.
Δουκάδες : 19C.
Πετάλεια (στις πλαγιές του όρους Παντοκράτορας στα 650μ.) : 17C.
Γουβιά ( μαρίνα Γουβιών, δίπλα στη θάλασσα) : 13,9C.
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα , (δυστυχώς "όχι καλά" - αρνητικά) ρεκόρ καταρρίπτονται , οι κλιματικές ισορροπίες ολοένα και διαταράσσονται και η εκάστοτε εποχιακή καιρική ομαλότητα στην ουσία καταστρέφεται φίλες και φίλοι. Μήπως βρισκόμαστε περισσότερο κοντύτερα από ποτέ σε μια κλιματική αλλαγή ? Ένα ερώτημα των περισσότερων ανθρώπων πλέον. Σίγουρα περιμένει πολύ δουλειά και μελέτη τους αρμόδιους επιστήμονες. Εμείς σαν ερασιτέχνες κάνουμε απλά το χόμπυ μας. Μακάρι όμως οι επόμενες γενιές να συνεχίσουν να ζουν τις "τέσσερις εποχές" του χρόνου! Καλή Τετάρτη σε όλους σας!!
Iάκωβος Βασιλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου