Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Μετά την χθεσινή "καλή" βροχή , σήμερα Δευτέρα 15/02/2016 ήρθε ο "Προχωρημένος Μάης" , με πολύ δυνατή "όστρια" (νότιος άνεμος) και τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες... Βόρειο - βορειοδυτικό κομμάτι Κέρκυρας - "Βαλανειό" : Μέγιστη ριπή ανέμου σήμερα : 53,1 km/hr (7 μποφώρ) και υψηλότερη θερμοκρασία ημέρας : 19,8 C. Κατά τα άλλα , κάποιοι όμορφοι σχηματισμοί νεφών τύπου mammatus έδωσαν μια διαφορετική πινελιά στον ουράνιο θόλο μας ... Aκολουθούν μερικές ενδεικτικές φώτος από την περιοχή μας σήμερα , στο τέλος αυτής της ανάρτησης.
Σχεδόν παρόμοιο το καιρικό σκηνικό στο βόρειο Ιόνιο και το νομό μας έως και την Τετάρτη ... Με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. 19C. με 21C. μέγιστες τιμές , αναμένονται γενικά κατά μέσο όρο τις ημέρες αυτές σε πολλά σημεία της ευρύτερης περιοχής , χωρίς όμως να ... Αποκλείονται και λιγάκι υψηλότερες από τις παραπάνω τιμές σε πολύ τοπικό πάντα επίπεδο και για πολύ λίγο εάν και όπου βοηθήσει και ο ήλιος, βέβαια (με προυπόθεση τα παραπάνω ίσως δούμε ακόμη και 22C με 23C. πολύ τοπικά)
Έτσι η αραιή συννεφιά θα παραμείνει και κατά περιόδους θα πυκνώνει κατά τόπους , χωρίς να λείπουν ενδιάμεσα και κάποια διαστήματα ηλιοφάνειας . Ενώ θα έχουμε αρκετά έντονη μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης το ερχόμενο διήμερο και στα μέρη μας , με την χαρακτηριστική θολούρα στην ατμόσφαιρα!
Αυτές οι συννεφιές δεν θα είναι ικανές να δώσουν κάτι άξιο αναφοράς , έως και την Τετάρτη , πέρα από κάποιες πιθανές (μικρή η πιθανότητα αλλά υπαρκτή) πολύ τοπικού χαρακτήρα "λασποσταγόνες ή "λασποψιχάλες", άνευ σημασίας.
Οι νότιοι - νοτιοανατολικοί άνεμοι θα παραμείνουν και μάλιστα κατά διαστήματα θα πνέουν ισχυροί . Τοπικά σε τμήματα που είναι επιρρεπή στον συγκεκριμένο τύπο καιρού (γενικά , σημεία με νότιο προσανατολισμό και κυρίως περισσότερο σε λοφώδη , ημιορεινά , ορεινά και ...Στην συνέχεια και σε παράκτια αλλά ιδιαίτερα στα ανοιχτά) , είναι πολύ πιθανό κατά περιόδους οι ριπές του νοτιά να αγγίζουν τα 7 ίσως για πολύ λίγο και πολύ τοπικά ακόμη και τα 8 μποφώρ.
Την Πέμπτη ένα αβαθές χαμηλό βαρομετρικό από τις ακτές της βόρειας Αφρικής και την Ιταλία θα κινηθεί προς την περιοχή μας και με τα σημερινά στοιχεία φαίνεται να είναι ικανό να δώσει κάποιες λίγες τοπικές βροχές στην Κέρκυρα (γενικά ασθενούς έως μέτριας έντασης) . Τα όποια φαινόμενα δείχνουν να μας επηρεάζουν από τη νύχτα της Τετάρτης έως και τη νύχτα της Πέμπτης κατά διαστήματα και κατά τόπους , ανά το νομό.
Με το πέρασμα αυτής της διαταραχής , θα γυρίσει βοριαδάκι , η ηλιοφάνεια θα επιστρέψει , ενώ και ο υδράργυρος θα σημειώσει κάμψη , ύστερα από τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που θα έχουν προηγηθεί και θα κυμαίνεται κοντύτερα στα κανονικά για την εποχή που διανύουμε επίπεδα. Οπότε Παρασκευή και Σαββατοκύριακο θα πρέπει να υπολογίζουμε σε καλές και ευχάριστες γενικά καιρικές συνθήκες με αρκετή ηλιοφάνεια και σαφώς καλύτερη ποιότητα αέρα στην ατμόσφαιρα φίλες και φίλοι...
Όμορφη και δημιουργική εβδομάδα σε όλους σας !
Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ερασιτέχνης προγνώστης - καιρόφιλος) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου