Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ .
ΚΥΡΙΩΣ ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ... ΕΝΑΛΛΑΓΕΣ ΒΟΡΙΑΔΩΝ - ΝΟΤΙΑΔΩΝ ... ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑΣ - ΝΕΦΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΒΡΟΧΩΝ ... ΜΙΚΡΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΚΑ ΣΚΑΜΠΑΝΕΒΑΣΜΑΤΑ.
Αναλυτικότερα : Οι μεγάλες περιόδοι ηλιοφάνειας και οι αραιές νεφώσεις μεγάλου ύψους της Δευτέρας , την Τρίτη θα δώσουν την θέση τους σταδιακά σε λιγότερες ώρες ηλιοφάνειας και πιο "μουντό" ουράνιο θόλο ιδιαίτερα από το δεύτερο μισό της ημέρας αυτής και ύστερα όπου και οι συννεφιές θα γίνονται ολοένα και πιο συμπαγείς... Οπότε και αυξάνει η πιθανότητα για κάποιο ψιλόβροχο ή και τοπικού χαρακτήρα "κανονικής" εντάσεως πρόσκαιρης βροχής κυρίως προς τις βραδινές και μετέπειτα ώρες ανά το νομό.
Η Τετάρτη θα ξεκινήσει κατά κύριο λόγο νεφελώδης με διάσπαρτες τοπικές βροχές , ενώ υπάρχει πιθανότητα και για τοπική μπόρα. Τα φαινόμενα θα έχουν γενικά και κατά κανόνα ασθενείς έως μέτριες κατά τόπους εντάσεις. Παρολαυτά σε τοπικό επίπεδο θα βρέξει περισσότερο αξιόλογα. Όσο όμως η ημέρα αυτή θα κυλά και κυρίως από το δεύτερο μισό αυτής και ύστερα τα φαινόμενα θα περιορίζονται και θα αποκτούν ολοένα και πιο τοπικό χαρακτήρα, εξασθενούμενα , ενώ στη συνέχεια θα σταματήσουν οριστικά παντού. Οι άνεμοι κυρίως από το δεύτερο μισό της Τετάρτης θα στραφούν σε βορειοδυτικούς από νοτιάδες που ήταν πριν, με αποτέλεσμα και την μικρή πτώση της θερμοκρασίας.
Η Πέμπτη θα ξεκινήσει και θα τελειώσει με καλές γενικά καιρικές συνθήκες σε στεριά και θάλασσα. Αρκετές ώρες ηλιοφάνειας αλλά και κάποια άνευ σημασίας σύννεφα , πρόσκαιρα πυκνότερα εδώ και εκεί. Περισσότερο αισθητή η ψύχρα (έως και το κρύο στα ορεινότερα , αλλά και χαμηλότερα στα λεκανοπέδια , πεδιάδες) τη νύχτα και νωρίς το πρωί , αλλά και με σχετική "ζεστούλα" (για την περίοδο που διανύουμε) το μεσημέρι.
Μέσα στην Παρασκευή ένα νέο σύστημα εκ δυσμάς μας θα χαλάσει εκ νέου το καιρό στην Κέρκυρα. Έτσι και πάλι γρήγορα ο καιρός θα "βαρύνει" , οι νοτιάδες θα ενισχυθούν και θα αρχίσει να βρέχει ξανά. Τα φαινόμενα σταδιακά θα λάβουν κάπως πιο γενικευμένο χαρακτήρα , ενώ δεν αποκλείεται και η εκδήλωση τοπικής μπόρας ή και πρόσκαιρης καταιγίδας κατά τόπους.
Επιλεκτικά σε κάποια τμήματα του νομού θα φαινόμενα θα έχουν αρκετά αξιόλογο χαρακτήρα , ενώ αλλού θα έχουμε να κάνουμε και πάλι με ασθενείς έως μέτριας εντάσεως βροχοπτώσεις.
Το Σάββατο θα μας βρει αρχικά με άστατο καιρικό σκηνικό και κάποιες πιθανές σκόρπιες τοπικού χαρακτήρα βροχούλες αλλά γρήγορα μέσα στην ημέρα θα επέλθει σχετική βελτίωση του καιρού.
Όσο για την Κυριακή , αν και μακριά , τα σημερινά πάντα στοιχεία θέλουν τους νοτιάδες να κυριαρχούν και μαζί τους τον ήλιο να παίζει "κρυφτό" κάθε τόσο με τις αραιές συννεφιές που πρόσκαιρα τοπικά θα πυκνώνουν, χωρίς να αποκλείεται και κάποια σε τοπικό επίπεδο ψιχάλα.
Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι σχεδόν σε όλο το παραπάνω διάστημα , όταν και όπου βοηθά ο ήλιος τα μεσημέρια τότε οι μέγιστες τιμές ημέρας θα κυμαίνονται σε σχετικά υψηλά για την εποχή που διανύουμε επίπεδα. Αντίθετα όπου επικρατεί συννεφιά ή έχουμε φαινόμενα , εκεί η θερμοκρασία αργά τα μεσημέρια θα βρίσκεται κοντύτερα στα κανονικά για αυτή την περίοδο επίπεδα.
Η παραπάνω εκτίμηση έγινε λαμβάνοντας υπόψην τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της Δευτέρας 22/02/2016 φίλες και φίλοι. Να είστε όλοι καλά ... Σας εύχομαι όμορφο και δημιουργικό υπόλοιπο εβδομάδας!
Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ερασιτέχνης προγνώστης - καιρόφιλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου