Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ...
ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ...
"Μεταβατική" ημέρα θα είναι η Τρίτη όπου τα πρώτα ορατά σημάδια της νέας μεταβολής του καιρού θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους. Προπομποί της νέας αυτής αλλαγής θα είναι κατά την διάρκεια της Τρίτης 22/03/2016 , η σημαντική ενίσχυση των νοτιάδων , η σταδιακή πύκνωση των νεφώσεων και το ... Πρώτο (αρχικά άνευ σημασίας) πιθανό τοπικό ψιλόβροχο προς το τέλος του 24ώρου και κυρίως στη συνέχεια!
Κατά περιόδους τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται την Τετάρτη 23/03/2016 (ιδιαίτερα από το μεσημέρι και ύστερα). Φαινόμενα όπου κατά τόπους θα έχουν μάλιστα και έντονο χαρακτήρα , συνοδευόμενα από σφοδρές ριπές ανέμων...
Μικρή πτώση της θερμοκρασίας.
Άστατο το καιρικό σκηνικό της Πέμπτης αλλά και της Παρασκευής (24-25/03/2016), με κατά διαστήματα τοπικές βροχές ή μπόρες αλλά και κάποια πιθανά διάσπαρτα "ανοίγματα" ανά το νομό. Και πάλι σε τοπικό πάντα επίπεδο τα φαινόμενα δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να έχουν και κάποια ένταση. Περαιτέρω αισθητή πτώση του υδραργύρου!
Πολύ καλύτερες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με ... Γενικά βελτιωμένο καιρό . Έτσι αναμένεται αρκετή ηλιοφάνεια , επικράτηση βορειοδυτικών ανέμων (μαίστρος - γενικά στα 3 με 5 μποφώρ και ίσως τοπικά κατά την διάρκεια της ημέρας για λίγο και στα 6 μποφώρ, κυρίως στα ανοιχτά βέβαια, όπως και σε κομμάτια που είναι συνήθως επιρρεπή στον μαίστρο). Η θερμοκρασία όμως λόγω του βορειοδυτικού ρεύματος δεν φαίνεται να καταφέρνει να ανέβει αξιόλογα. Έτσι και πάλι , συγκριτικά με τις αρχές της εβδομάδας (όπου τοπικά πιάσαμε και 19 με 20 βαθμούς κελσίου) το Σαββατοκύριακο οι μέγιστες τιμές θα παραμείνουν σε ελαφρώς "ψυχρότερα" επίπεδα , παρόλο τα μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
Κλείνοντας θα πρέπει να τονίσουμε ότι κατά την διάρκεια των φαινομένων από Τετάρτη έως και Παρασκευή υπάρχει αυξημένη πιθανότητα κάποια/ες από τις επικείμενες μπόρες σε ορισμένα σημεία του νομού να συνοδευτεί και από χαλάζι. Επίσης οι βροχοπτώσεις πρόσκαιρα σε αρκετά τμήματα θα αποκτούν σχετικά μεγάλες ραγδαιότητες. Τέλος όλο το παραπάνω "άστατο" τριήμερο αλλά και την Τρίτη οι άνεμοι κατά τόπους και κατά περιόδους θα πνέουν ιδιαίτερα ενισχυμένοι. Έτσι θα υπάρξουν οπωσδήποτε περιοχές στο νομό μας όπου πρόσκαιρα θα δεχθούν ριπές ανέμων και στα 8 μποφώρ (μικρή αλλά υπαρκτή η πιθανότητα εμφάνισης υδροστρόβιλου στη θαλάσσια περιοχή περιμετρικά του νομού Κέρκυρας).
Καλή εβδομάδα σε όλους σας !!!
Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος - ερασιτέχνης προγνώστης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου