Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Αντίστροφα θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας φέτος την γνωστή παροιμία του λαού όπου και μας λέει ότι ο Μάρτης έρχεται σαν πρόβατο αλλά φεύγει σαν λιοντάρι αφού... Συνέβει , συμβαίνει και θα συμβεί το αντίθετο γενικά στην Ελλάδα ... Αναφέρομαι στην καιρική πάντα πλευρά! Κατά τα άλλα όσο αναφορά το βόρειο Ιόνιο και το νομό Κέρκυρας τώρα ...
Ύστερα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα άστατου καιρού ,όπου και μας έδωσε απλώχερα πολλές ευεργετικές βροχοπτώσεις, η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε θα μας χαρίσει αντίθετα γενικά αρκετά όμορφες καιρικές συνθήκες... Αφού παρόλο ότι κατά τις περισσότερες ημέρες αυτής , θα έχουμε να κάνουμε ως επί τω πλείστον με κυρίως νότιους ή δυτικούς ανέμους , τα διαστήματα ηλιοφάνειας σε γενικές γραμμές θα υπερτερούν!
Κατά τα άλλα όμως , κατά περιόδους στον ουράνιο θόλο μας θα κάνουν την εμφάνισή τους και αραιές νεφώσεις όπου ανά σχετικά τακτά χρονικά διαστήματα κατά τόπους θα πυκνώνουν αρκετά. Η πιθανότητα όμως για κάποιο τοπικό φαινόμενο (τοπική κατά κανόνα ψιχάλα) είναι μάλλον μικρή αλλά υπαρκτή και περιορίζεται σε πρώτη φάση περισσότερο μέσα στο 24ωρο της Τρίτης 29/03/2016 (γύρω στο 30%)
Σταδιακή σημαντική άνοδο θα παρουσιάσει ο υδράργυρος , με τις μέγιστες τιμές να φθάνουν αλλά και να ξεπερνούν ελαφρώς από τα μέσα της εβδομάδας και τους 20 βαθμούς κελσίου σε πολλά σημεία του νομού!
Οι άνεμοι σε θάλασσα και σε στεριά δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κανένα απολύτως πρόβλημα, αφού γενικά θα πνέουν με χαμηλές εντάσεις.
Eξαιτίας των εξασθενημένων νότιας ή δυτικής συνιστώσας ανέμων τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας θα είναι αυξημένα μέρα - νύχτα και οπωσδήποτε στις ευπαθή ανά το νομό περιοχές θα εμφανιστούν και κάποιες ομίχλες τις επόμενες ημέρες...
Οπότε καλά τα νέα αυτή τη φορά και για τους αγρότες στα μέρη μας , με τα ... Πλέον "απαιτητικά" χωράφια να "στεγνώνουν" και εκείνα το αμέσως επόμενο διάστημα (καλλιέργεια πατάτας κτλ.) !
Καλή , χαρούμενη , Ανοιξιάτικη εβδομάδα σε όλους σας !!
Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος - ερασιτέχνης προγνώστης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου