Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ : ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2014 ΜΕ ΑΣΤΑΤΟ ΚΑΙΡΟ ... 
Μπορεί την τελευταία ημέρα του τρέχοντος μήνα ο καιρός να βελτιώθηκε σημαντικά στην περιοχή μας , ύστερα από το παρατεταμένο βροχερό σκηνικό του φετινού Απριλίου ... Όμως τα πράγματα αλλάζουν "καιρικά" και πάλι αύριο 1 Μαίου στα μέρη μας !
Το ξημέρωμα της Πρωτομαγιάς θα βρει το νομό μας , με αρκετές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες και ... Κάποια διαστήματα ηλιοφάνειας νωρίς , ιδιαίτερα στα νοτιότερα και ανατολικότερα τμήματά του . Γρήγορα όμως το σκηνικό του καιρού θα καταστεί αρκετά άστατο , με τις πρώτες τοπικές βροχές - μπόρες να εκδηλώνονται ήδη έως τις 10 με 11 το πρωί , αρχικά κυρίως σε περιοχές της βόρειας και βορειοδυτικής Κέρκυρας . Μέχρι αργά το μεσημέρι στα περισσότερα σημεία του νομού πλέον , θα έχουν κάνει οπωσδήποτε την εμφάνισή τους κάποιες βροχούλες ή και πρόσκαιρες μπόρες , αλλά δεν θα λείπουν ταυτόχρονα και οι εναλλαγές με μικρά διαλείμματα ηλιοφάνειας ενδιάμεσα . Έως και το τέλος της ημέρας ο καιρός θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο ... Δηλαδή , λίγο απ ' όλα θα έχει το καιρικό μενού ... Συννεφιά - "παιχνιδίσματα" του ήλιου , αλλά και διάσπαρτα τοπικά φαινόμενα σε όλη την επικράτεια του νομού μας . Σταδιακή βελτίωση του καιρού την αυριανή νύχτα και αρκετά καλός την Παρασκευή ... Νέες βροχές όμως , μας έρχονται το Σαββατοκύριακο .  Εδώ αξίζει να τονίσουμε και πάλι την ιδιαιτερότητα της εποχής που διανύουμε , όσο αναφορά την εκδήλωση των φαινομένων . Δηλαδή , έτσι και αύριο Πρωτομαγιά , δεν θα λείψει ο τοπικός χαρακτήρας στην εκδήλωση των φαινομένων .
Οι άνεμοι από το ξημέρωμα κιόλας θα έχουν γυρίσει σε νοτιάδες , όχι όμως ιδιαίτερα ενισχυμένοι (γενικά το πολύ έως 5 μποφώρ και αυτό κατά τόπους . Όμως σε πολύ τοπικό επίπεδο και κατά την διάρκεια εκδήλωσης μπόρας δεν αποκλείεται για λίγο , να ενισχυθούν ακόμη λίγο οι άνεμοι) με επικρατούσα κατεύθυνση την νότια - νοτιοανατολική .
Ψυχρούλα και αυξημένη υγρασία νωρίς το πρωί - βράδυ αύριο , καθώς και κατά την διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων .
Έως 16 με 18 βαθμούς ο υδράργυρος στα βόρεια του νομού το μεσημέρι (όχι πάνω από 14 με 15 στα ορεινότερα ) και ... Έως 17 με 19 βαθμούς στα κεντρικά και νοτιότερα του νομού (και στην πόλη της Κέρκυρας) ,

σε τοπικό επίπεδο  και εφόσον υπάρξει περίοδος ηλιοφάνειας εκείνη την ώρα , ίσως προλάβει πρόσκαιρα να πιάσει και τους 20 βαθμούς το μεσημέρι . Καλή Πρωτομαγιά και όμορφο , δημιουργικό μήνα σε όλους !! 
Τελευταία ενημέρωση : Τετάρτη 30/04/2014 και ώρα 23:30 μ.μ. 
Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ερασιτέχνης προγνώστης καιρικών φαινομένων).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου