Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Καλή σας ημέρα ! Οι αραιές νεφώσεις που υπάρχουν αυτή την ώρα στο νομό μας (Κέρκυρα) , έως το τέλος της ημέρας θα πυκνώσουν αρκετά και από την νύχτα απόψε και έως τις πρωινές ώρες περίπου αύριο , δείχνουν να καταφέρνουν να δώσουν λίγες τοπικές βροχούλες ... Οι οποίες όμως θα είναι , γενικά τοπικού χαρακτήρα (δηλαδή θα υπάρξουν περιοχές στο νομό μας , που δεν θα βραχούν καθόλου ή σχεδόν καθόλου ) και στις περισσότερες των περιπτώσεων , όχι σημαντικές (ασθενή και ίσως για λίγο και τοπικά έως μετρίας εντάσεως φαινόμενα) ... Μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα πρόσκαιρης μπόρας ή μεμονωμένης καταιγίδας , για αργά την νύχτα απόψε υπάρχει κυρίως για ... Γύρω από την περιοχή των Διαποντίων νήσων καθώς και κατά μήκος του βόρειου άξονα (στα βόρεια , κυρίως παράλια του νομού , ιδιαίτερα στο θαλάσσιο χώρο προς την Αλβανία) ... Σχετικά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί μέσα στη μέρα αύριο 10/04/2014 , όσο αναφορά τα φαινόμενα (έστω και αυτά τα λιγοστά που αναμένουμε) , όμως (και εδώ αξίζει να σταθούμε , αφού θα είναι το σημαντικότερο στοιχείο αυτής της πρόσκαιρης μεταβολής) , θα έχουμε στροφή των ανέμων από τον νοτιά που επικρατεί σήμερα , σε βορειοδυτικούς (μαίστρο) , οι οποίοι μάλιστα μέσα στην ημέρα φαίνεται να ενισχύονται αρκετά ! Ιδιαίτερα στα βόρεια - βορειοδυτικά του νομού , στα ορεινότερα τμήματα αλλά και εκεί που υπάρχει το φαινόμενο του "καναλισμού" (τέτοια περιοχή στο νομό μας , είναι για παράδειγμα η τοποθεσία Σκριπερό - Γιατρώνες) είναι πολύ πιθανό οι ριπές του μαίστρου να φθάσουν πρόσκαιρα και τοπικά έως και τα 7 μποφώρ αύριο Πέμπτη , το μεσημέρι - απόγευμα ... Η θερμοκρασία όπως είναι λογικό θα σημειώσει πτώση με την επικράτηση του βοριά αύριο ... Αυτή όμως θα γίνει περισσότερο αισθητή στα βορειότερα και ορεινότερα τμήματα . Ακόμη θα έχουμε μείωση των τιμών της σχετικής υγρασίας αύριο , αλλά και καλύτερη διαύγεια και ορατότητα . Ψυχρούλα κατά τόπους θα κάνει και νωρίς το πρωί της Παρασκευής ... Αυτά για την ώρα , αν υπάρξει οτιδήποτε νεότερο όσο αναφορά την επερχόμενη πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού , θα σας ειδοποιήσω έγκαιρα. 
Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ερασιτέχνης μετεωρολόγος - προγνώστης) . Τελευταία ενημέρωση : Τετάρτη 09/04/2014 και ώρα 13:15.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου