Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Μετά τους ιδιαίτερα ενισχυμένους νότιους ανέμους χθες , η σημερινή ημέρα στο νομό μας έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό της ... Την σημαντική εξασθένηση των ανέμων αλλά και την αρκετά έντονη μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης προς το νησί μας , η οποία έχει περιορίσει την ορατότητα ...Με την γνωστή θολούρα που προκαλεί στον ουράνιο θόλο μας , κάθε φορά που λαμβάνει χώρα , το συγκεκριμένο φαινόμενο ! Κατά τα άλλα , οι νεφώσεις σταδιακά θα πυκνώσουν τις επόμενες ώρες στην περιοχή μας και ίσως ψιχαλίσει πολύ τοπικά , απόψε την νύχτα , τίποτα το ιδιαίτερο όμως . Παραμένει παρόλαυτά η πιθανότητα εκδήλωσης κάποιων φαινόμενων για αύριο στα μέρη μας ... Πιθανότητα λοιπόν για τοπικό ψιλόβροχο ή ακόμη και έως μετρίας εντάσεως τοπικές βροχούλες - μπόρες για αύριο Τετάρτη 23/04/2014 , ιδιαίτερα τις βραδυνές ώρες ! Να τονίσουμε όμως ότι , όπως συνηθίζεται άλλωστε αυτή την εποχή ... Τα πιθανά αυριανά φαινόμενα που περιμένουμε , θα έχουν αρκετά , το στοιχείο της τοπικότητας στην εκδήλωσή τους . Δηλαδή δεν αποκλείεται να υπάρξουν περιοχές στο νομό μας , που δεν θα βραχούν καθόλου ή θα βραχούν ελάχιστα .
Φώτο από το χωριό Βαλανειό , κοιτώντας προς τα βορειοδυτικά παράλιά μας αυτή την ώρα . Βλέπουμε την θολούρα στην ατμόσφαιρα εξαιτίας της Αφρικάνικης σκόνης , που αναφέραμε παραπάνω ... Καλό μεσημέρι ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου