Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Βροχερό το σκηνικό στο νομό μας από τα μεσάνυχτα και έως το τέλος της σημερινής ημέρας 24/04/2014 ! Παράλληλα η θερμοκρασία σημείωσε αξιόλογη πτώση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες ... Τον ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ όμως ΚΑΙΡΙΚΑ τον είχε γενικά το ΒΟΡΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ και ιδιαίτερα ο ορεινός όγκος του Παντοκράτορα . Σε αυτές τις περιοχές λοιπόν , έπεσε και το περισσότερο νερό , καθώς και ο υδράργυρος κατρακύλησε κατά 7 με 8 βαθμούς σε σχέση με την χθεσινή ημέρα !! Αναλυτικότερα , ο σημερινός υετός ανά περιοχή ...
Κέρκυρα - Παντοκράτορας (Πετάλεια) : 29,7 mm
Κέρκυρα - Βαλανειό : 21,2 mm
Κάποια χιλιόμετρα νοτιότερα όμως , αλλά στο ίδιο πάντα νησί ... 
Κέρκυρα - κέντρο (πόλη Κέρκυρας) : 8 mm
Κέρκυρα - Γουβιά : 7,4 mm
Και το νησί των Παξών ...
Κέρκυρα - Παξοί : 3,4 mm
Όσο αναφορά την θερμοκρασία , αρκεί να σκεφτούμε ότι χθες 23/04/2014 πιάσαμε τιμές Ιουνίου και στον βορρά του νομού μας ... Με το Βαλανειό να αγγίζει τους 25,2 C. ενώ σήμερα την ίδια ώρα δεν ξεπέρασε τους 17,4 C. !!
Αλλά και την Πετάλεια φυσικά , εκεί στα ορεινά του Παντοκράτορα , όπου χθες έφθασε και εκεί τους 22 C. και σήμερα δεν ξεπέρασε την ίδια ώρα μόλις τους 15C. !!!! 
Παρακάτω , φώτο από το σημερινό πρωινό στο χωριό μας (Βαλανειό - βορειοδυτική ενδοχώρα Κέρκυρας) με ομίχλη και ισχυρή βροχόπτωση (η ορατότητα είχε περιοριστεί σε λιγότερο από 100 μέτρα εκείνη την ώρα) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου