Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Μάλλον πρώιμη αρχή Φθινοπώρου θα θυμίσει η αυριανή ημέρα (Τρίτη 16/07/2019) στο νομό Κέρκυρας ... Αφού η συννεφιά θα έχει το πάνω χέρι και δεν θα λείψουν κάποια περάσματα από διάσπαρτες τοπικές βροχές κατά τόπους. Ενώ η θερμοκρασία σε μεγάλο κομμάτι των Φαιάκων θα κυμανθεί κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα!

Από Τετάρτη 17 του μήνα αναμένεται προοδευτική βελτίωση του καιρού , με τον υδράργυρο σιγά σιγά να ανεβαίνει σταδιακά μέρα με την μέρα κυρίως από την Πέμπτη 18/07/2019 και ύστερα, φθάνοντας στα επίπεδα που ήταν πριν την "δροσερή" παρένθεση (η οποία έως τότε συνολικά θα έχει κρατήσει περίπου 8 ημέρες) το επόμενο Σαββατοκύριακο 20-21/07/2019 (πάντως μετά τις δροσιές ΔΕΝ διαφαίνεται κάποιο έντονο κύμα ζέστης τουλάχιστον στο προσεχές μέλλον, απλά φυσιολογικές καταστάσεις για την εποχή).

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως το χάραμα της περασμένης Παρασκευής 12 του μήνα έτσι και σήμερα Δευτέρα 15/07/2019 σε ορισμένα τμήματα του νησιού μας, τα θερμόμετρα κατρακύλησαν ακόμη και στους 12 με 13 έως και 15 με 16 βαθμούς κελσίου, με ...Αποτέλεσμα για κάποιους κατοίκους συγκεκριμένων περιοχών, η κουβερτούλα να γίνει απαραίτητη τη νύχτα ;) !
Τα παραπάνω μπορεί να μην είναι κάτι το σύνηθες για Ιούλιο μήνα αλλά δεν αποτελούν και πρωτοφανής είδηση , αφού αρκεί να ανατρέξουμε στον Ιούλιο του 2014 όπου οι βροχερές ημέρες τότε έφθασαν τις ΔΕΚΑ , με πολύ δροσιά !! :)

Όμορφη εβδομάδα σε όλους και όλες !!

Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος - ερασιτέχνης προγνώστης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου