Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Ύστερα από 9 συνεχείς ημέρες με δροσερές έως παροδικά και κάτω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα μέγιστες τιμές , το θερμόμετρο σήμερα Σάββατο 20 του μήνα κατάφερε να πιάσει ξανά το "φράγμα" των 30 βαθμών κελσίου στο Βαλανειό, εδώ στο εσωτερικό της βορειοδυτικής Κέρκυρας ( σας είχα γράψει ότι θα συνέβαινε αυτό , αρκεί να διαβάσετε την πρόγνωση που είχα αναρτήσει 5 ημέρες πριν και υπάρχει λίγο πιο κάτω από εδώ)...
Καλοκαιρινή καλοκαιρία όλες τις επόμενες ημέρες (νέα εβδομάδα) με φυσιολογικές ("καλές" θερμοκρασίες) γενικά για την περίοδο που διανύουμε θερμοκρασίες και τους ανέμους χωρίς να δημιουργούν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα σε θάλασσα ή στεριά.
Μικρή περαιτέρω άνοδο του υδραργύρου από Κυριακή 21/07/2019 έως και Τρίτη 23/07/2019 όπου ΤΟΠΙΚΑ στο νησί πρόσκαιρα θα πιάσουμε και τους 34 C. (ίσως πάρα πολύ τοπικά και για πολύ λίγο και 35 C.) για να υποχωρήσει ελαφρώς ξανά στη συνέχεια.
Το μόνο που θα αλλάξει θα είναι ότι θα ανέβουν σταδιακά τα επίπεδα υγρασίας και κατά την διάρκεια της ημέρας κατά τόπους , έτσι σε τοπικό επίπεδο σε ορισμένα τμήματα (όπως είναι για παράδειγμα σημεία στον αστικό και περιαστικό ιστό της πόλης , ορισμένες εσώκλειστες κοιλάδες ή λειβάδια στο νησί μας ή περιοχές στα άκρα βορειοανατολικά της Κέρκυρας που βρίσκονται πολύ κοντά με τις Αλβανικές ακτές κτλ.) θα αυξηθεί κάπως ο δείκτης δυσφορίας, ενώ σε ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ θα ανέβουν και οι ελάχιστες τιμές , δηλαδή οι θερμοκρασίας που σημειώνονται τη νύχτα και το χάραμα.
Συνεχίζεται το όμορφο Ελληνικό Καλοκαιράκι λοιπόν , χωρίς θερμοκρασιακές ακρότητες ! Καλά να περνάτε ... 
Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος - εράσιτέχνης προγνώστης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου