Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Δυστυχώς η παραπληροφόρηση καλά κρατεί ακόμη και από ορισμένα τοπικά ΜΜΕ ... Συνεχίζει να ισχύει λοιπόν , ότι διαβάσατε εδώ , 5 ολόκληρες ημέρες πριν ...Ο λόγος ? Μα , τι άλλο από αυτό που πουλάει στα ΜΜΕ φίλες και φίλοι.

Για τελευταία φορά σας λέω και σας το υπογράφω: Ο νομός Κέρκυρας ΔΕΝ θα έχει καύσωνα τις επόμενες ημέρες !!!
Μόνο στα ευπαθή στη ζέστη σημεία του νησιού ο υδράργυρος θα έχει θερμοκρασιακό "ταβάνι" τους 35 C. και αυτό για μια , δυο ημέρες. Πάρα πολύ τοπικά και για πολύ λίγο στα προαναφερθείσα τμήματα ίσως ξεπεράσει ΕΛΑΦΡΩΣ το "φράγμα" των 35 C.
Στον υπόλοιπο νομό το θερμόμετρο γενικά δεν θα ξεπερνά τους 33 βαθμούς κελσίου τα μεσημέρια , ενώ σε παραθαλάσσια και ορεινότερα κομμάτια τους 29 C. με 31 C. αντίστοιχα (πάντα κατά μέσο όρο). Κατά τόπους η ΑΙΣΘΗΣΗ της ζέστης θα είναι κάπως εντονότερη εξαιτίας της κλασικής Κερκυραικής υγρασίας αλλά και πάλι δεν περιμένουμε κάτι το ιδιαίτερο ή υπερβολικό , πέρα από αυτά που έχουμε συνηθίσει ή βιώσει έως τώρα το φετινό Καλοκαίρι.

Μάλιστα μέσα στο Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση . Ενώ χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση από τις αρμόδιες αρχές , όχι μόνο το Σαββατοκύριακο αλλά και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας καθώς θα επικρατούν αρκετά ενισχυμένοι άνεμοι στα μέρη μας (αρχικά νοτιάδες και γρήγορα βορειοδυτικοί άνεμοι) με τον κίνδυνο της φωτιάς να απειλεί τον πλούσιο φυσικό πλούτο τούτης της γωνιάς!

Ενδεικτικό το διάγραμμα θερμοκρασίας των επόμενων 6 ημερών για την πόλη της Κέρκυρας ...

Όμορφο βράδυ Τετάρτης και καλό μήνα !!

Ιάκωβος Βασιλάκης (ερασιτέχνης προγνώστης - φανατικός καιρόφιλος από παιδί).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου