Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Στροφή των ανέμων σε πιο νότιους - νοτιοανατολικούς την Κυριακή 28/07/2019 με μέτριες εντάσεις . Μάλιστα ΤΟΠΙΚΑ μέσα στην ημέρα , θα παρατηρηθούν ισχυρές ριπές νοτιά , οπότε και χρειάζεται κάποια περαιτέρω επαγρύπνηση στις εξοχές του τόπου μας για φωτιές !
Ο υδράργυρος σε αντίθεση με άλλες περιοχές της Ελλάδας , εδώ δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή και θα συνεχίσει στα επίπεδα του Σαββάτου. Αυτό που θα αλλάξει θα είναι το αίσθημα δυσφορίας καθώς εξαιτίας της αύξησης της σχετικής υγρασίας σε ΚΑΠΟΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του νησιού θα επικρατήσει κουφόβραση.
Κατά τα άλλα ο νοτιάς κυρίως προς το βράδυ και ύστερα θα φέρει περισσότερες τοπικές συννεφιές . Κατά την διάρκεια της νύχτας και έως το χάραμα (ίσως και έως τις πρωινές ώρες) της Δευτέρας 29/07/2019 υπάρχει μέτρια πιθανότητα να υπάρξει ένα πέρασμα από κάποια τοπική βροχή , τοπικό όμβρο ή τοπική ψιχάλα σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ κομμάτια του νομού (μικρότερη αλλά υπαρκτή πιθανότητα για μεμονωμένη περιορισμένης έκτασης και διάρκειας μπόρα ή καταιγίδα) .
Αυξημένη η πιθανότητα εμφάνισης τοπικών ομιχλών ή χαμηλής κατά τόπους νέφωσης την ημέρα αυτή...
Καλοκαιρία στην συνέχεια με την θερμοκρασία σε πτώση το διήμερο Δευτέρας - Τρίτης 29-30/07/2019 και ευχάριστο μαιστραλάκι (βορειοδυτικός άνεμος, με εντάσεις που δεν θα δημιουργούν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στις θάλασσές μας).
Από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας περιμένουμε σταδιακή άνοδο του υδραργύρου (τέλος Ιουλίου - αρχές Αυγούστου), ευτυχώς χωρίς όμως και πάλι να φθάνει πολύ ψηλά, αλλά σε συνδυασμό πάντα με την αρκετή υγρασία του τόπους μας , ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα κάνει εκ νέου το αίσθημα της ζέστης πιο έντονο!
Σας αφήνω με μια φώτο από το ... Ξεχωριστό "Πόρτο Τιμόνι" στην βορειοδυτική Κέρκυρα. 

Καλό υπόλοιπο Σαββατοκύριακου !! :) 
Ιάκωβος Βασιλάκης (λάτρης παρατήρησης του καιρού από παιδί - ερασιτέχνης προγνώστης).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου