Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας

Σταδιακή επαναφορά του Φθινοπώρου ύστερα από 20 συνεχείς ημέρες όψιμου Καλοκαιριού, στην ... Κατά τα άλλα συνήθως καρδιά του Φθινοπώρου!

Καλό βράδυ Τρίτης φίλες και φίλοι ! Επιτέλους ύστερα από 20 ολόκληρες ημέρες συνεχιζόμενης καλοκαιρίας και ανομβρίας , ο καιρός στα μέρη μας αλλάζει ρότα και εναρμονίζεται με πιο φυσιολογικές για την εποχή που διανύουμε καταστάσεις ... :)

Έτσι αρχής γενομένης από αύριο Τετάρτη 30/10/2019 προοδευτικά γυρίζουμε σελίδα. Οι συνεχόμενες λιακάδες θα δώσουν την σκυτάλη σε πιο νεφοσκεπής ουράνιο θόλο , το καθημερινό ασθενές βοριαδάκι σε νοτιάδες που βαθμιαία θα ενισχυθούν και θα εδραιωθούν, ενώ η ανομβρία θα τερματιστεί , αφού θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται τοπικές βροχές/μπόρες αλλά και διάσπαρτες σποραδικές καταιγίδες (ήδη τα πρώτα φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνισή τους κατά την διάρκεια του 24ωρου της Τετάρτης ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό αυτής) . Ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κατά κύριο λόγο όσο αναφορά τις μέγιστες τιμές της.

Για την αναμενόμενη αλλαγή σας είχα μιλήσει ήδη μια εβδομάδα πριν σε προηγούμενη ανάρτηση , όπου και έκανα λόγο για τις 30 με 31 του μήνα (υπάρχει ακόμη στην σελίδα εδώ , λίγο πιο κάτω) . Οπότε και αυτή η ... Πιο μακρινή εκτίμησή μου στέφεται με επιτυχία! :)

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι γενικότερα η γωνιά μας εισέρχεται σε μια περίοδο πολύ άστατων καιρικών συνθηκών που θα κρατήσει κάμποσες ημέρες (σε πρώτη φάση τουλάχιστον για 6 με 7 ημέρες και βλέπουμε για παρακάτω ) , κατά την οποία κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται αρκετές έως κατά τόπους πολλές βροχές, φαινόμενα που τοπικά και κατά περιόδους θα έχουν και έντονο χαρακτήρα.
Φυσικά ενδιάμεσα θα υπάρχουν και μικρά διαλείμματα / παύσεις με σχετικά βελτιωμένο καιρό. Δεν είπαμε δηλαδή ότι θα βρέχει όλη μέρα και νύχτα για μια εβδομάδα , αλλά ότι μέσα σε αυτό το διάστημα πότε την ήμερα και άλλοτε τη νύχτα θα έχουμε σε καθημερινή βάση ή σχεδόν σε καθημερινή βάση βροχοπτώσεις κατά τόπους στο νομό μας.

Καλά φαινόμενα να έχουμε , ας ευχηθούμε χωρίς προβλήματα.

Ιάκωβος Βασιλάκης (ερασιτέχνης προγνώστης - καιρόφιλος από παιδί).

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου