Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Και κάτι μη καιρικό αλλά σχετικά με το Έπος του 40'... Η άγνωστη για τους περισσότερους συμπατριώτες μας θλιβερή ιστορία που έλαβε χώρα ακριβώς απέναντι από τα βορειοανατολικά άκρα της Κέρκυρας και το σημερινό λιμανάκι του Αγίου Στεφάνου , στους πολύ κοντινούς μας σήμερα Αλβανικούς λόφους (κάποτε βόρεια Ήπειρος , από τον Άγιο Στέφανο κοιτώντας ανατολικά τα πρώτα χαμηλά λοφάκια που βλέπουμε ακριβώς απέναντι βάφτηκαν με αίμα κάποτε).
Όταν ... περίπου 200 φαντάροι εκ των οποίων οι περισσότεροι Κερκυραίοι και μάλιστα στην συντριπτικοί τους πλειοψηφία με καταγωγή από την βόρεια Κέρκυρα, αγροτόπαιδα, αμούστακα σχεδόν, που ζήτησαν εθελοντικά να πάρουν μέρος στην επιχείρηση, χωρίς να ξέρουν που θα πήγαιναν, οδηγήθηκαν κυριολεκτικά στην σφαγή!
Υπηρετούσαν στο 10ο σύνταγμα που είχε έδρα το Κοκκίνι (Κεντρική Κέρκυρα) και αποτελούνταν κυρίως από Κερκυραίους.
Τα αγροτόπαιδα που έγιναν ήρωες στον ... "Λόχο του θανάτου" όπως ονομάστηκε αργότερα !! Αυτούς τιμάμε σήμερα . . .
'Ενα εξαιρετικό αφιέρωμα από τον συγχωριανό μου Σπύρο Κωστελέτο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου