Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Πολλές και μάλιστα κατά τόπους ισχυρότατες βροχοπτώσεις κατά διαστήματα , το επόμενο 48ωρο σε τμήματα της Ιταλικής χερσονήσου, με έμφαση αρχικά στα δυτικά - βορειοδυτικά και στην συνέχεια στα δυτικά - νοτιοδυτικά αυτής! Εμείς αν και στα άκρα βορειοδυτικά της Ελλάδας (νομός Κέρκυρας) δεν θα πάρουμε χαμπάρι από όλη αυτή την καιρική "αναμπουμπούλα" δίπλα μας ... Αφού και αυτό το χαμηλό βαρομετρικό τελικά θα μας "σνομπάρει" παρατείνοντας το όψιμο Καλοκαιράκι στα μέρη μας για αρκετές ακόμη ημέρες!

Έτσι λοιπόν έως ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ και τις 29 του Οκτώβρη η καλοκαιρία - ανομβρία συνεχίζεται με τις καθημερινά υψηλές για την εποχή που διανύουμε θερμοκρασίες τα μεσημέρια, όπου μάλλον θυμίζουν περισσότερο αρχές Ιουνίου, παρά καρδιά Φθινοπώρου ... Δυστυχώς η κλιματική αλλαγή είναι παρούσα φίλες και φίλοι και μας δείχνει τα σημάδια της όλο και πιο έντονα χρόνο με το χρόνο ...

Σοβαρές ελπίδες για ανατροπή της καιρικής "ανωμαλίας" που ζούμε τόσες εβδομάδες τώρα και επαναφορά του φυσιολογικού έχουμε σταδιακά από τις 30 με 31 του μήνα η οποία φαίνεται να εδραιώνεται πλέον στις αρχές του Νοέμβρη, με ... Πτώση της θερμοκρασίας και κατά περιόδους βροχοπτώσεις! Να ελπίσουμε μόνο όταν έρθει αυτή η ώρα με το καλό να μην έχουμε "παρατράγουδα", όπως συνήθως συμβαίνει δηλαδή τα τελευταία χρόνια σε διάφορα μέρη της Πατρίδας μας , ύστερα από μακρά διαστήματα Καλοκαιρίας ή καλύτερα καιρικής "ανωμαλίας" ... :)

Στην παρακάτω φώτο βλέπουμε την συνεχιζόμενη μπουνάτσα στους ακριτικούς Οθωνούς νομού Κερκύρας , μια όχι και τόσο συνηθισμένη εικόνα τρίτο δεκαήμερο του Οκτώβρη , ειδικά για την συγκεκριμένη γωνιά της Ελλάδας μας ... Η φώτο είναι από την σελίδα Othonoi island στο fb.

Καλά να περνάτε ! :)

Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος - ερασιτέχνης προγνώστης).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου