Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Κάποιες συννεφιές θα κάνουν την εμφάνισή τους κατά τόπους και κατά περιόδους μέσα στο Σαββατοκύριακο στο νομό μας (Κέρκυρα) και υπάρχει μια πιθανότητα (γύρω στο 30 %) να αφήσουν (σε πολύ τοπικό όμως επίπεδο) κάποια τοπική ψιχάλα ή παροδική βροχούλα , ανάλογα την περιοχή, οπουδήποτε στο νομό (δυστυχώς, όχι κάτι το αξιόλογο και αν τελικά καταφέρει να συμβεί).
Οι άνεμοι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά κυρίως από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας θα συνεχίσουν να κυμαίνονται σε πολύ υψηλά επίπεδα ιδιαίτερα τη νύχτα και το πρωί , όπου και πάλι δεν θα λείψουν ορισμένες τοπικές ομίχλες... Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.
Δυστυχώς η κατάσταση έχει "ξεφύγει" και πάλι , αφού σε λίγες ημέρες "κλείνουμε" ένα μήνα χωρίς κάποια αξιόλογη γενικευμένη κακοκαιρία στα μέρη μας (και όχι μόνο) με την παρατεταμένη ανομβρία πλέον να είναι γεγονός. Η τελευταία φορά που έβρεξε αξιόλογα στο σύνολο του νομού, ήταν στις 22/12/2019 !
Τα μακροπρόθεσμα προγνωστικά μοντέλα μας τάζουν κάποια πιθανή αλλαγή του καιρού μέσα στην τελευταία εβδομάδα του Γενάρη , αλλά αυτό για την ώρα αποτελεί μόνο ένα σενάριο και τίποτα περισσότερο , αφού απέχουμε "έτη φωτός" προγνωστικά, έως τότε ! Όπως και να έχει κάπου παρακάτω η φύση όπως πάντα σίγουρα θα επαναφέρει τις ισορροπίες, όπως μόνο εκείνη ξέρει . Έως τότε, ας συνεχίσουμε λοιπόν να απολαμβάνουμε την καλοκαιρία μέσα στην καρδιά του Χειμώνα.
Καλό Σαββατοκύριακο !! 
Ιάκωβος Βασιλάκης (ερασιτέχνης προγνώστης - καιρόφιλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου