Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας

Θεατές μιας ύστατης προσπάθειας του φετινού εντυπωσιακά έως τώρα άνυδρου για τα δεδομένα του τόπου μας Γενάρη , να συμμαζέψει τα ... Ασυμμάζευτα λίγο πριν περάσει για πάντα και αυτός στην ιστορία , θα γίνουμε τις αμέσως επόμενες ημέρες. ;)

Έτσι ύστερα από τις ατελείωτες λιακάδες και την παρατεταμένη ανομβρία ο καιρός επιτέλους έστω και καθυστερημένα θα προσπαθήσει να "λογικευτεί" . Βέβαια τα ... "σπασμένα" θα τα "μπαλώσει" έως ένα "μέτριο βαθμό" και αυτό κατά τόπους, καθώς ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω ... :)


Σταδιακά πιο μουντός λοιπόν ο ουράνιος θόλος στην γωνιά μας ήδη από την αυριανή ημέρα (Παρασκευή) , με την επικράτηση και εδραίωση των ... "Ξεχασμένων νοτιάδων μας , κάποιες τοπικές ομίχλες αλλά και περαιτέρω αύξηση της σχετικής υγρασίας.

Μάλιστα τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο θα σημειωθούν και κάποια διάσπαρτα τοπικού χαρακτήρα φαινόμενα (λίγες τοπικές βροχούλες / ψιχάλες / τοπικές μπόρες) ανάλογα την περιοχή,οι οποίες θα είναι λιγάκι πιο πολλές μέσα στο 24ωρο του Σαββάτου.

Περισσότερες πιο γενικευμένες και κατά τόπους αξιόλογες βροχοπτώσεις θα πρέπει να εκδηλωθούν την Κυριακή , επί τω πλείστον μέσα στο δεύτερο μισό της ημέρας και ύστερα , όπου σε τοπικό επίπεδο δεν αποκλείεται να είναι και σχετικά έντονες κατά περιόδους με πιθανότητα και για σποραδικές καταιγίδες.

Ο πολύ άστατος καιρός θα συνεχιστεί και την Δευτέρα με τα περισσότερα και σημαντικότερα φαινόμενα όμως να εντοπίζονται στο πρώτο μισό (και ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες), ενώ προοδευτικά έως το τέλος του 24ωρου αναμένουμε σχετική βελτίωση του καιρού.

Οι νοτιάδες σταδιακά θα ενισχυθούν τις επόμενες ημέρες με κορύφωση της έντασής τους την Κυριακή έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας , φθάνοντας τοπικά και τα 7 μποφώρ ριπές. Στη συνέχεια το ρεύμα θα γυρίσει σε πιο δυτικό - βορειοδυτικό κατά τόπους πρόσκαιρα ισχυρό.

Ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες θα ανέβει λίγο όσο αφορά τις ελάχιστες τιμές του , ενώ ταυτόχρονα θα υποχωρήσει ελαφρώς ως προς τις μέγιστες τιμές.

Όμορφο βράδυ Πέμπτης σε όλους και όλες και καλά φαινόμενα να έχουμε !!

Ιάκωβος Βασιλάκης (ερασιτέχνης προγνώστης - καιρόφιλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου