Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 4 Απριλίου 2020

04/04/2020 ... Μεσημέρι στην βόρεια ενδοχώρα της Κέρκυρας σε ένα προνομιούχο από πλευράς θέας ημιορεινό χωριό , το "Σωκράκι" . Από εδώ μέσα σε λίγα λεπτά πέρα από την υπόλοιπη βόρεια Κέρκυρα , από την μια προς το βορρά μπορείς να δεις τα Διαπόντια νησιά μας και έως την επαρχία του Αυλώνα (ακρωτήρι Καραμπουρούν , στενά Οτράντο - ανάμεσα από Ιταλία και νοτιοδυτική Αλβανία) και από την άλλη στο νότο , το υπόλοιπο νησί της Κέρκυρας , την Θεσπρωτία (και μεγάλο μέρος υπόλοιπων περιοχών της Ηπείρου) , Παξούς και μέχρι και ... Λευκάδα όταν το επιτρέπουν οι ανάλογες συνθήκες ! ;)

Στην παρακάτω φώτο όμως κοιτάμε βόρεια - βορειοανατολικά και βλέπουμε μια πολύ μικρή γεύση της βόρειας ενδοχώρας της Κέρκυρας με ...Πρώτο πλάνο το ύψωμα της Αγίας Τριάδας , ακριβώς πίσω τους βόρειους πρόποδες της οροσειράς του Παντοκράτορα και στο βάθος κομμάτι της οροσειράς των Κεραύνιων (νοτιοδυτική Αλβανία).

Η χθεσινή νύχτα ήταν αρκετά βροχερή στο εσωτερικό της βόρειας Κέρκυρας , από το πρωινό και ύστερα όμως, ήρθε η βελτίωση ... :)
Φώτο : Πάνος Χονδρογιάννης.
Καλό Σαββατόβραδο ! :)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου