Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

                            Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

     Ανοιξιάτικη καλοκαιρία με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας, πολλές ώρες καθημερινής ηλιοφάνειας,  παντελής απουσία βροχοπτώσεων από άκρη σε άκρη στο νομό  για μεγάλο χρονικό διάστημα  και  καλοτάξιδες θάλασσες.

    Πέρα από μια μικρή πιθανότητα για ΤΟΠΙΚΟΥ χαρακτήρα ψιχάλες κατά τις απογευματινές - πρώτες βραδινές  ώρες της Δευτέρας 06/04/2020 (τίποτα το ιδιαίτερο) . Η συνέχεια μας επιφυλάσσει λαμπρή καθημερινή ηλιοφάνεια διαρκείας , ανομβρία επίσης ... Διαρκείας αλλά και ... Σταδιακή σημαντική άνοδο του υδραργύρου από τα μέσα της εβδομάδας και ύστερα . Μάλιστα βαδίζοντας προς το ερχόμενο Σαββατοκύριακο οι μέγιστες τιμές του θα κυμαίνονται σε επίπεδα υψηλότερα των κανονικών για την περίοδο που διανύουμε (τη νύχτα και νωρίς το πρωί όμως όπως είναι φυσικό , η ψύχρα έως και το κρύο κατά τόπους,  θα παραμείνουν) ! Παράλληλα οι άνεμοι από αύριο Τρίτη και ύστερα θα είναι εξασθενημένοι και δεν θα δημιουργούν κανένα πρόβλημα σε θάλασσα ή στεριά πνέοντας γενικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι κατά την διάρκεια της ημέρας (τις νύχτες πέρα ελαχίστων εξαιρέσεων  θα επικρατεί σχεδόν νηνεμία). Επίσης οδεύοντας προς το δεύτερο μισό της εβδομάδας θα ανέβουν σταδιακά  και τα ποσοστά  της σχετικής υγρασίας με πιθανότητα εμφάνισης τοπικών ομιχλών κυρίως τα χαράματα , νωρίς τα πρωινά μας.

    Με λίγα λόγια , ο καιρός τις επόμενες πολλές ημέρες θα είναι ιδανικός για κάθε είδους εξωτερική εργασία (όσες μπορούμε να πραγματοποιήσουμε εξαιτίας της καραντίνας) , ενώ σταδιακά όσο θα κυλά η εβδομάδα προς το τέλος της  τόσο θα περιορίζονται και οι ανάγκες μας για θέρμανση (πετρέλαιο κτλ.), σημαντικό και αυτό , αφού βρισκόμαστε εν μέσω κρίσης ... :)

   Καλό θα είναι όμως , τώρα που θα ξεκινήσουν οι αναμενόμενες λιακάδες και η Ανοιξιάτικη "ζεστούλα" την ημέρα , να μην χαλαρώσουμε με άσκοπες μετακινήσεις !! Συνεχίζουμε να ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ για το καλό όλων μας ...  ;)

Χαρούμενη εβδομάδα σε όλες και όλους με υγεία πάνω από όλα !!

Ιάκωβος Βασιλάκης (ερασιτέχνης προγνώστης - καιρόφιλος από παιδί).

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου