Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Δεν αναμένουμε κάποια σημαντική ή εκτεταμένη μεταβολή του καιρού τις αμέσως επόμενες ημέρες στο βόρειο Ιόνιο ...

Παρολαυτα ο συνδυασμός της μερικής θερμικής αστάθειας και του ασθενούς δυναμικού αιτίου δυτικότερά μας θα προσπαθήσει και έως ένα μικρό βαθμό θα ... Τα καταφέρει να επιφέρει κάποιες ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ αναταράξεις πρόσκαιρα στον ουράνιο θόλο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (όχι παντού) στο νησί της Κέρκυρας αύριο Τετάρτη 29/04/2020.

Έτσι η αυριανή ημέρα (αντίθετα με σήμερα και τις προηγούμενες αρκετές ημέρες) θα πρέπει να ξεκινήσει με αραιές συννεφιές στις περισσότερες περιοχές του νομού και ιδιαίτερα στο νησί της Κέρκυρας, που μάλιστα ΤΟΠΙΚΑ σχετικά γρήγορα θα πυκνώσουν , ενώ και πάλι δεν θα λείψουν οι τοπικές ομίχλες.
Έως περίπου και το πρώτο μισό της ημέρας ενδέχεται να υπάρξει ένα πέρασμα τοπικής βροχής ή ψιχάλας αλλά σε ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ όχι παντού ! Στη συνέχεια του 24ωρου πέρα από ορισμένα διαστήματα ηλιοφάνειας ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ , την ίδια ώρα αλλού στο ίδιο πάντα νησί οι συννεφιές θα επιμένουν κατά περιόδους , με πιθανότητα να συνεχίσουν να δίνουν ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ κάποια πολύ τοπική μπόρα ή πολύ τοπικό όμβρο. Μικρότερη αλλά υπαρκτή πιθανότητα ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗΣ ψιχάλας υπάρχει και για το πρώτο μισό της Πέμπτης 30/04/2020.

Οι άνεμοι αύριο Τετάρτη (αλλά και παρακάτω) θα γυρίσουν σε νοτιάδες , ασθενείς έως μέτριοι (3 με 5 μποφώρ) και πρόσκαιρα σε κάποια τμήματα πιο επιρρεπή στο νότιο ρεύμα με ριπές έως και 6 μποφώρ (ισχυροί). Ο υδράργυρος την Τετάρτη εκεί που θα υπάρξει πυκνότερη συννεφιά και θα έχουμε την εκδήλωση των όποιων φαινομένων θα σημειώσει πτώση της τάξεως των δυο με τεσσάρων μονάδων πάντα κατά μέσο όρο , στα υπόλοιπα όμως μέρη , δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.
Ιδιαίτερα αυξημένα θα παραμείνουν τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας και το αμέσως επόμενο διάστημα σε όλο το νομό.

Μην σας "τρομάξει" η παρακάτω εικόνα , απλά αποτυπώνει στο περίπου τι πρόκειται να συμβεί αύριο ΠΑΡΟΔΙΚΑ στον ουράνιο θόλο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ της νήσου Κέρκυρας , όπως είπαμε και παραπάνω .
Την φώτο τράβηξε ο γράφων τέτοιες ημέρες πέρυσι, στο Βαλανειό ... :)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (φανατικός καιρόφιλος από παιδί - ερασιτέχνης προγνώστης).

Καλό βράδυ Τρίτης !!

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου