Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Και μετά την αναμενόμενη "Χειμωνιάτικη καιρική  παρένθεση"  η Άνοιξη προοδευτικά επανέρχεται τις επόμενες ημέρες στο βόρειο Ιόνιο (και όχι μόνο)... :)

'Έτσι από αύριο Παρασκευή 24/04/2020  και για αρκετές συνεχείς  ημέρες , το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στο νομό Κέρκυρας θα είναι πλέον η καλοκαιρία και η απουσία φαινομένων (άφθονη ηλιοφάνεια καθημερινά με κάποιες τοπικές συννεφιές άνευ σημασίας κατά περιόδους).

Ο υδράργυρος ύστερα από την αναμενόμενη μεγάλη και απότομη κατρακύλα που σημείωσε (τοπικά υπήρξαν τμήματα στο νησί όπου μέτρησαν έως και 12 με 14 μονάδες  πτώση μέσα σε 24 με 36 ώρες και βίωσαν καθαρά Χειμωνιάτικες καταστάσεις μετά από την προχωρημένη Άνοιξη που προηγήθηκε) σταδιακά θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα (ιδιαίτερα από το Σαββατοκύριακο και μετέπειτα).

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά το τριήμερο Τρίτη - Πέμπτη (21-23/04/2020) την μερίδα του λέοντος όσο αφορά το ύψος βροχόπτωσης  πήραν  (ως συνήθως) τμήματα στο βόρειο και κεντροβόρειο κομμάτι της Κέρκυρας  με συνολικό υετό 35 έως 55 χιλιοστά βροχής κατά μέσο όρο και ανάλογα την περιοχή. Από το ύψος της κεντρικής Κέρκυρας και έως το νότο ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ βράχηκαν σχετικά αξιόλογα και αλλού αισθητά λιγότερο . Αναλογικά στα παραπάνω σημεία τοπικά έπεσε το μισό και αλλού πολύ  λιγότερο από το μισό νερό που δέχθηκε το ίδιο πάντα νησί, βορειότερα!

Μπουνάτσα θα επικρατήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες , αφού οι άνεμοι θα πνέουν γενικά με χαμηλές εντάσεις (εναλλαγές βοριά - νοτιά).

Αύριο Παρασκευή που θα καθαρίσει ο καιρός , αξίζουν τη ματιά μας οι απέναντι ψηλές βουνοκορφές (Αλβανία - Ήπειρος) με το φρέσκο Απριλιάτικο χιόνι ... ;)

Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας κάθε φορά , με τιμά και με ευχαριστεί ιδιαίτερα ! :)

Ιάκωβος Βασιλάκης (φανατικός καιρόφιλος από παιδί - ερασιτέχνης προγνώστης).

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου