Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

ΔΕΝ θα λείψουν και αύριο Πέμπτη 05/11/2020 οι ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ και ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ πυκνότερες τοπικές συννεφιές (όπως άλλωστε συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες, "κατά διαστήματα") ... Εννοείται ότι ενδιάμεσα και πάλι θα υπάρξουν κάποια "ανοίγματα" στον ουράνιο θόλο μας , δηλαδή ένα "άνοιξε - κλείσε" που λέμε. 🙂
Αυτό που θα αλλάξει όμως θα είναι ότι αύριο υπάρχει μέτρια πιθανότητα αυτά τα σύννεφα ΤΟΠΙΚΑ , δηλαδή σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ κατά μήκος του νομού μας (όχι παντού) , να καταφέρουν αυτή τη φορά να αφήσουν κάποια σποραδική βροχούλα μικρής διάρκειας ή ψιχάλα (σε γενικές γραμμές, όχι σημαντικά πράγματα).
Τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας θα συνεχίσουν να βρίσκονται στα ύψη , ενώ ο υδράργυρος σε τοπικό επίπεδο (δηλαδή εκεί που θα υπάρξει η περισσότερη συννεφιά και τα όποια πιθανά φαινόμενα, όπως είναι φυσικό) θα υποχωρήσει ελαφρώς ως προς τις μέγιστες τιμές του.
Άνεμοι αρχικά γενικά από ανατολικές έως κυρίως νοτιοανατολικές διευθύνσεις με τάση πάντως έως το τέλος της ημέρας να γίνουν πιο βορειοανατολικοί. Οι εντάσεις τους όμως θα παραμείνουν χαμηλές . Κατά μέσο όρο στα 3 με 4 μποφώρ και ίσως κυρίως σε ορισμένα υψώματα ιδιαίτερα της νήσου Κέρκυρας καθώς και σε σημεία στα ανοιχτά γύρω από το νομό παροδικά να αγγίξουν και τα 5 μποφώρ.
Καλό απομεσήμερο Τετάρτης !! 🙂
Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος - ερασιτέχνης προγνώστης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου