Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

 Βόρειο  Ιόνιο - νομός  Κέρκυρας 

Πρωινό  Πέμπτης  26/08/2021 (08:30 π.μ.)

Μια μεγάλη καλημέρα σε όλες και όλους εσάς που αφιερώνετε κάποια λεπτά από τον χρόνο σας , διαβάζοντας τούτα εδώ τα λόγια !!  :)  Ας πάμε λοιπόν γρήγορα να δούμε τι συμβαίνει αυτή την ώρα και τι αναμένεται να συμβεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από πλευράς καιρού , στα μέρη μας ... ;) 

Ξεκίνησε ήδη φίλες και φίλοι η αναμενόμενη αλλαγή του σκηνικού , με τις πρώτες τοπικές μπόρες να σημειώνονται το τελευταίο περίπου μισάωρο κατά διαστήματα σε τμήματα των Διαποντίων  νήσων. Μάλιστα σε τοπικό επίπεδο εκεί τα φαινόμενα είναι ήδη σχετικά αξιόλογα , μετά από πάρα πάρα πολύ καιρό παρατεταμένης ανομβρίας!!  Παράλληλα κάποιες τοπικές ψιχάλες , άνευ σημασίας ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ  παρατηρούνται και σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ κομμάτια της βόρειας Κέρκυρας. Στον υπόλοιπο νομό , πέρα από τις τοπικές συννεφιές , δεν εκδηλώνεται  ΑΚΟΜΗ πουθενά κανένα φαινόμενο.

Σταδιακά ώρα με την ώρα και καθώς θα κυλά η ημέρα τα φαινόμενα από τα άκρα βορειοδυτικά του νομού μας θα έχουν την τάση να επεκτείνονται σε ολοένα και περισσότερες περιοχές του υπόλοιπου νομού , ενώ ταυτόχρονα ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ παροδικά θα ενταθούν. Εν ολίγοις ο καιρός για το υπόλοιπο του 24ωρου θα καταστεί πολύ άστατος προοδευτικά στο ΣΥΝΟΛΟ της Χώρας των Φαιάκων. Κατά περιόδους και κατά τόπους θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές/μπόρες , ακόμη και τοπικές καταιγίδες... Τα πιο αξιόλογα  φαινόμενα δείχνουν να μας απασχολούν βαδίζοντας προς και ιδιαίτερα κατά την διάρκεια του δεύτερου μισού της Πέμπτης.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρω ότι δυστυχώς (το "δυστυχώς" γιατί σήμερα "κλείνουμε" 103 ολόκληρες συνεχείς ημέρες δίχως πουθενά στο νομό καμιά "αξιόλογη" βροχόπτωση. Για πάνω από τρεις μήνες δηλαδή σε κανένα σημείο του νομού μας ΔΕΝ κατάφερε να βρέξει αξιοπρεπώς, αφού παντού οι όποιες πολύ τοπικές βροχές κυμάνθηκαν ΚΑΤΩ των 10 χιλιοστών) ΔΕΝ θα βρέξει το ίδιο παντού τις επόμενες ώρες !! 

Τι θέλω να πω με αυτό ; Θα υπάρξουν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ κομμάτια πάνω στο νομό μας όπου ΣΥΝΟΛΙΚΑ μέσα στις επόμενες 36 ώρες θα δεχθούν γύρω στα 15 ή και ΠΑΝΩ από 15 χιλιοστά βροχής  (πολύ "επιλεκτικά" δεν αποκλείεται να ξεπεράσουμε και τα 20 χιλιοστά βροχής) , οπότε και εκεί θα είναι οι "τυχεροί" της ιστορίας αφού μετά από τόσο καιρό θα "βραχούν" αξιόλογα ! Αντίθετα όμως την ίδια ώρα σε διάφορες άλλες περιοχές του ίδιου πάντα νομού ναι μεν θα βρέξει  ΑΛΛΑ  ΟΧΙ  ΑΞΙΟΛΟΓΑ με τα ύψη βροχής να κυμαίνονται ΚΑΤΩ από τα 10 ή πιο τοπικά ακόμη και ΚΑΤΩ από τα 5 χιλιοστά βροχής ... :( 

Καθοριστικό ρόλο στην ένταση και την διάρκεια των φαινομένων θα παίξει το που θα βρισκόμαστε πάνω στο νομό μας. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία , συμπεραίνουμε  ότι τα πιο αξιόλογα φαινόμενα θα πρέπει να παρατηρηθούν σε ΚΑΠΟΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ της βόρειας και ίσως της κεντροβόρειας Κέρκυρας. Μακάρι να διαψευστώ και να βρέξει το ίδιο "καλά" παντού ... :) 

Οι μπόρες και οι καταιγίδες σε ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές και δύναται να συνοδεύονται από χαλάζι ή από σύντομη αλλά ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ενίσχυση των ανέμων. Επίσης σε ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ οι βροχοπτώσεις παροδικά θα αποκτούν μεγάλη ραγδαιότητα! Αυξημένη η πιθανότητα ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έντονης ηλεκτρικής δραστηριότητας (πολλά αστραπόβροντα, κεραυνοί) καθώς και εμφάνισης υδροστρόβιλων στην γύρω θαλάσσια ζώνη.

Το άστατο καιρικό σκηνικό θα συνεχιστεί με εξάρσεις και υφέσεις των φαινομένων κατά διαστήματα και κατά τόπους , τόσο μέσα στην ερχόμενη νύχτα , όσο και σε μεγάλο μέρος της Παρασκευής 27/08/2021 ... Πάντως ΕΩΣ και το ΤΕΛΟΣ της Παρασκευής ο καιρός θα έχει πλέον βελτιωθεί από άκρη σε άκρη στην γωνιά μας.

😉 🙂

... 

Εις το επανιδείν !!  :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος - φανατικός καιρόφιλος από παιδί).

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου