Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

                              Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας ...

Τα καιρικά νέα του επόμενου τριημέρου για το νομό Κέρκυρας (Δευτέρα 05/10 - Τετάρτη 07/10/2020)...

Συνεχίζονται οι ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ  αρκετά δυνατοί νοτιάδες και αύριο Δευτέρα 5 του μήνα . Τόσο χθες Σάββατο 03/10 όσο και σήμερα Κυριακή 04/10/2020 ΤΟΠΙΚΑ  οι ριπές τους δίνουν το μέγιστό τους φθάνοντας  και τα 8 μποφώρ δύναμη (όπως ακριβώς σας έταξα εδώ δηλαδή,  ήδη από την περασμένη Πέμπτη) !

 Η διαφορά για αύριο Δευτέρα 05/10/2020 όμως θα είναι ότι οι μέγιστες εντάσεις τους θα πέσουν (πολύ ελαφρώς, σχεδόν ανεπαίσθητα) γενικά κατά 1 με 2 μποφώρ το πολύ και αυτό κατά τόπους πάντα , ανάλογα την περιοχή. Δηλαδή στις πιο επιρρεπείς σε αυτό τον τύπο καιρού περιοχές  θα συνεχίσει να φυσά δυνατά κατά το μεγαλύτερο διάστημα της Δευτέρας και θα πιάσουμε τα  5 με 6 μποφώρ  με  κατά διαστήματα ριπές και στα 7 μποφώρ  εκεί , ενώ στα υπόλοιπα τμήματα στα 4 με 5 και κατά περιόδους 6 μποφώρ! 

Πριν πάμε σε λεπτομέρειες να πούμε ότι τις επόμενες ημέρες οι όποιες βροχοπτώσεις (περιμένουμε κάποια λίγα φαινόμενα , θα διαβάσετε παρακάτω αναλυτικά) ΔΕΝ θα είναι αξιόλογες. "Αξιόλογες" για να το διευκρινίσουμε και αυτό σύμφωνα πάντα με τα δεδομένα της Κέρκυρας αλλά και της εποχής που διανύουμε , θεωρούνται εκείνες οι βροχοπτώσεις που ημερησίως  ξεπερνούν τουλάχιστον τα 15 χιλιοστά ... ;) 

Κατά τα άλλα η κατά διαστήματα πυκνή συννεφιά θα συνεχίσει να έχει το πάνω χέρι σε γενικές γραμμές και το επόμενο διήμερο (φυσικά δεν θα λείψουν και κάποια ανοίγματα ενδιάμεσα). Τώρα για αύριο Δευτέρα υπάρχει πιθανότητα (περισσότερο αυξάνει όσο θα βαδίζουμε προς το τέλος της ημέρας) ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ  να έχουμε ένα πέρασμα λασποψιχάλας (όπως συνέβη και σήμερα και είχε σωστά προβλεφθεί από εδώ)  ή και τοπικής λασποβροχούλας μικρής διάρκειας. Τα όποια  φαινόμενα (λίγες τοπικές βροχές/μπόρες, πιθανή εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας) όλα δείχνουν ότι θα γίνουν πρόσκαιρα κάπως  περισσότερα (μην φανταστείτε κάτι το εξαιρετικό)  ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ (με έμφαση σε βορειότερα κομμάτια του νομού μας)   ΑΡΓΑ τη νύχτα , δηλαδή μεταμεσονύχτιες ώρες - ΧΑΡΑΜΑΤΑ Τρίτης - ίσως ακόμη πιο ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ  έως και τις ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ αυτής της ημέρας. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα γίνουν αισθητά πολύ λιγότερα αλλά παρόλα αυτά ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΤΑΤΑ δείχνουν να επιμένουν σε ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ και αργότερα  μέσα στο 24ωρο. 

Η Τετάρτη 07/10/2020 θα κυλήσει με αραιές νεφώσεις τοπικά πυκνότερες αλλά και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας κατά τόπους  . Μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα ΚΑΘΑΡΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ  ψιχάλας ή παροδικής ασθενής κατά βάση βροχούλας εντός του 24ωρου...  

Οι άνεμοι την Τρίτη αρχικά θα πνέουν και πάλι γενικά από νότιες διευθύνσεις στα 3 με 5 μποφώρ κατά μέσο όρο (σε κάποια σημεία ,  κυρίως υψώματα δεν αποκλείεται και ριπή στα 6 μποφώρ για λίγο) , όμως έως και το βράδυ θα έχει επικρατήσει παντού πλέον φρέσκο βορειοδυτικό ρεύμα με σχεδόν τις ίδιες εντάσεις. Την Τετάρτη θα συνεχίσει το βορειοδυτικό ρεύμα με περίπου ξανά τις ίδιες εντάσεις. 

Ο υδράργυρος στα ίδια υψηλά για την εποχή επίπεδα και αύριο Δευτέρα , όμως από την Τρίτη και με την έλευση του βορειοδυτικού ρεύματος θα αρχίσει σταδιακά να υποχωρεί , οπότε από Τετάρτη και ύστερα θα έχει επανέλθει πια στα κανονικά για τούτη την περίοδο πλαίσια  ... :) 

Καλή συνέχεια σε ότι και αν κάνετε ... ;) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (παθιασμένος καιρόφιλος από παιδί - ερασιτέχνης προγνώστης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου