Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

                            Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Ακόμη ένα διήμερο με πολύ άστατο καιρό μας περιμένει στο βόρειο Ιόνιο (Πέμπτη - Παρασκευή 15-16/10/2020)  , ύστερα την πρόσκαιρη καιρική ανάπαυλα κατά την διάρκεια της ημέρας (την ημέρα γιατί τη νύχτα και έως και το χάραμα της Τετάρτης έβρεχε ξανά κατά τόπους , όπως σωστά προβλέφθηκε εδώ την Τρίτη) σήμερα Τετάρτη.

Έτσι ήδη κυρίως από τις μεταμεσονύχτιες ώρες απόψε και  όσο θα βαδίζουμε προς το χάραμα της Πέμπτης 15/10/2020 το καιρικό μας σκηνικό θα καταστεί εκ νέου άστατο , με κάποιες τοπικές βροχές/μπόρες (πιθανότητα και για τοπική καταιγίδα) να αρχίσουν σταδιακά να εκδηλώνονται για μια ακόμη φορά! Οπότε και η αυριανή ημέρα (Πέμπτη 15/10/2020) θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο . Δηλαδή με άστατο καιρό κατά διαστήματα και ανάλογα (με το χάραμα)  διάσπαρτα φαινόμενα κατά περιόδους και κατά τόπους. Δεν θα λείψουν όμως και τα λεγόμενα "ανοίγματα" ενδιάμεσα . Δηλαδή ΔΕΝ θα βρέχει όλη την ώρα και όλη μέρα, αλλά θα έχουμε και "διαλείμματα"... 

Τώρα οι βροχές όλα δείχνουν ότι ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της νύχτας θα γίνουν περισσότερες και μάλιστα ΤΟΠΙΚΑ  ενδέχεται να είναι αρκετά έως πολύ έντονες ...Οπότε εκείνες τις ώρες  είναι  πιθανό να συνοδευτούν και από ορισμένες πιο ... "Δυνατές" καταιγίδες ! Αυτό λοιπό θα είναι το διάστημα κατά το οποίο θα έχουμε τα ισχυρότερα φαινόμενα κατά τόπους στο νομό μας και θα χρειαστεί λίγη προσοχή . Όχι γιατί περιμένουμε κάτι το ακραίο ή το "χειρότερο" από την περασμένη Δευτέρα , αλλά διότι το έδαφος είναι ήδη πολύ κορεσμένο από όλες αυτές τις εξαιρετικά μεγάλες ποσότητες νερού που έπεσαν το τελευταίο διάστημα , με ότι συνεπάγεται αυτό (κίνδυνος κατολισθήσεων και όχι μόνο). Τα εντονότερα αυτά φαινόμενα δείχνουν να κρατούν κατά διαστήματα τουλάχιστον έως και το χάραμα - ίσως και έως τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 16/10/2020. 

Κλείσαμε με το κομμάτι που χονδρικά σας ανέφερα πότε θα περάσουν τα σημαντικότερα/εντονότερα φαινόμενα από τα μέρη μας (αυτά δηλαδή που δεν αποκλείεται να δημιουργήσουν και πάλι κάποια διάσπαρτα προβλήματα). Τώρα για την συνέχεια της Παρασκευής ο καιρός θα παραμείνει άστατος με κατά περιόδους τοπικά φαινόμενα . Αυτό δείχνει να συνεχίζεται τουλάχιστον έως και περίπου το τέλος του πρώτου μισού /ξεκίνημα δεύτερου μισού της ημέρας. Από εκεί και ύστερα θα πρέπει να υπάρξει σημαντική ύφεση των φαινομένων και στη συνέχεια βελτίωση του καιρού ως προς τα φαινόμενα... :)

Άνεμοι από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις , την Πέμπτη στα 5 με 6 μποφώρ και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως και 7 μποφώρ . Σε διάφορα σημεία όμως και ιδιαίτερα σε κάποια υψώματα αλλά και στα ανοιχτά γύρω από την δυτική και βορειοδυτική Κέρκυρα (με έμφαση στα Διαπόντια νησιά μας) αναμένουμε και ριπές νοτιά και στα 8 μποφώρ). Και την Παρασκευή αρχικά στα 5 με 6 μποφώρ με ριπές σε ορισμένα τμήματα πρόσκαιρα και στα 7 μποφώρ, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν και μάλιστα από αργά το μεσημέρι - προς το απόγευμα θα αρχίσουν να στρέφονται σε πιο βόρειους - βορειοδυτικούς στα 3 με 4 και τοπικά στα 5 μποφώρ.

Η θερμοκρασία ΔΕΝ θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα συνεχίσει να κυμαίνεται στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα των τελευταίων ημερών ... ;)

Καλό ξημέρωμα σε όλες και όλους !!  :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (λάτρης του καιρού από παιδί - ερασιτέχνης προγνώστης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου