Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

            Μια ματιά στο άμεσο καιρικό μέλλον του βορείου Ιονίου ... :) 

Εκτίμηση τριημέρου , Παρασκευή - Κυριακή 02-04/10/2020 για το νομό Κέρκυρας ... ;)

Όμορφο βραδάκι Πέμπτης και καλό μήνα  φίλες και φίλοι  !! ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ  μικρή αλλαγή του καιρού αναμένουμε κατά την διάρκεια του επόμενου 24ωρου (Παρασκευή) στα μέρη μας ήδη από τα χαράματα, με παροδικά πυκνότερη συννεφιά και αυξημένη πιθανότητα για κάποιες ΤΟΠΙΚΕΣ βροχούλες ή μπόρες αλλά και με ανοιχτό το ενδεχόμενο σποραδικής καταιγίδας ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ (μέχρι τη νύχτα όμως ο καιρός θα έχει βελτιωθεί παντού , τουλάχιστον από πλευράς φαινομένων) . Η θερμοκρασία θα παραμείνει σχεδόν στα ίδια επίπεδα και έτσι θα συνεχίσει να  κυμαίνεται στα φυσιολογικά πλαίσια για την εποχή. Οι άνεμοι γενικά νοτιάδες από αύριο αλλά και για τις επόμενες αρκετές ημέρες. Την Παρασκευή η έντασή τους γρήγορα θα φθάσει τα 4 με 5 μποφώρ στα περισσότερα τμήματα , ενώ πιο τοπικά τουλάχιστον έως και τα 6 μποφώρ (δηλαδή ισχυροί - παράλληλα  σε ορισμένα συγκεκριμένα υψώματα δεν αποκλείεται έως το βράδυ να παρατηρηθούν για λίγο ριπές και στα 7 μποφώρ). 

Το Σαββατοκύριακο σε γενικές γραμμές ΔΕΝ περιμένουμε κάτι το ιδιαίτερο από πλευράς φαινομένων. Μόνο την Κυριακή είναι πιθανό , ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ  να έχουμε ένα πέρασμα λασποψιχάλας ή ασθενής τοπικής λασποβροχούλας μικρής διάρκειας (όχι κάτι το αξιόλογο). Κατά τα άλλα τα μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας δείχνουν να μας τιμούν με την παρουσία τους περισσότερο κατά την διάρκεια του Σαββάτου (χωρίς να λείπουν βέβαια και αυτή την ημέρα οι διάσπαρτες τοπικές νεφώσεις που κατά τόπους θα γίνονται περισσότερες καθώς θα βαδίζουμε προς το τέλος ημέρας)  και λιγότερο την Κυριακή όπου το σκηνικό ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ  θα είναι αρκετά πιο μουντό από ότι το Σάββατο (παρόλα αυτά και πάλι θα υπάρξουν κάποια ανοίγματα κατά την διάρκεια και αυτής της ημέρας) . Κατά τα άλλα το νέο στοιχείο που θα προστεθεί στον "καιρικό καμβά" αυτού του διημέρου θα είναι η εμφανής θολούρα στην ατμόσφαιρα , εξαιτίας της κατά διαστήματα αρκετά αξιόλογης μεταφοράς Αφρικάνικης σκόνης! Ενώ την ίδια ώρα ο   υδράργυρος θα παρουσιάσει σταδιακή ΑΙΣΘΗΤΗ  άνοδο τόσο κατά την διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας και θα βρεθεί ξαφνικά σε ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ επίπεδα, ΠΛΗΣΙΑΖΟΝΤΑΣ  τους 30 C. (ΤΟΠΙΚΑ  27C. με 28 C. και πιθανόν 29C. θα πρέπει να θεωρούνται σχεδόν δεδομένοι) ) . Τώρα εάν θα καταφέρει να τους αγγίξει (ο λόγος για τους 30C.)  ή και να τους ξεπεράσει ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΩΣ  και σε πάρα πολύ τοπικό επίπεδο , θα εξαρτηθεί από τον παράγοντα "ηλιοφάνεια" , δηλαδή κατά πόσο θα υπάρξει ήλιος τις επίμαχες ώρες της ημέρας. Τέλος περαιτέρω ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι νοτιάδες , φθάνοντας και τις δυο αυτές ημέρες κατά περιόδους τα 5 με 6 και ΤΟΠΙΚΑ ακόμη και τα 7 μποφώρ (θα υπάρξουν όμως επιλεκτικά ορισμένα σημεία στο νομό μας , όπου όλα δείχνουν ότι θα παρατηρηθούν ριπές πρόσκαιρα και στα 8 μποφώρ).

Αυτά ήταν τα πιο "φρέσκα" στοιχεία για το τριήμερο ... Αρκετό ενδιαφέρον δείχνει να μας φέρνει ο καιρός στις αρχές της νέας εβδομάδας στη γωνιά μας , αλλά για αυτά θα μιλήσουμε την ερχόμενη Κυριακή , οπότε και θα υπάρχει και η ανάλογη αξιοπιστία στα λόγια μας ! ;) 

Καλά να περνάτε ότι και αν κάνετε !! :)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (λάτρης του καιρού από παιδί - ερασιτέχνης προγνώστης).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου