Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

                                     Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας. 

Καλοκαιρία σε γενικές γραμμές  αυτό το Σαββατοκύριακο στο νομό Κέρκυρας , εκμεταλλευτείτε το στο μέγιστο , καθώς με το "καλημέρα" της νέας  εβδομάδας σταδιακά όλα ... Αλλάζουν (θα ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα σχετικά)  !  ;)  Αναλυτικά παρακάτω οι καιρικές συνθήκες του επόμενου διημέρου ... :) 

Λιακάδα  λοιπόν  αύριο  Σάββατο 10/10/2020 ... Με αρκετή ηλιοφάνεια αλλά και κάποιες παροδικές νεφώσεις (άνευ σημασίας προς το παρόν) οι οποίες θα είναι κατά τόπους περισσότερες  μέσα στο 24ωρο, θα κυλήσει η Κυριακή 11/10/2020 (πολύ μικρή πιθανότητα έως το τέλος της Κυριακής , δηλαδή μέχρι λίγο πριν αλλάξει η ημέρα, να ψιχαλίσει για λίγο και πολύ τοπικά κυρίως στα δυτικότερα και  βορειοδυτικότερα άκρα του νομού , όπως και στα ορεινότερα του βορρά - τίποτα το ιδιαίτερο).

Άνεμοι το Σάββατο από βόρειες - βορειοδυτικές διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφώρ (δηλαδή καλοτάξιδες θάλασσες παντού στο νομό μας). Την Κυριακή προοδευτική στροφή των ανέμων σε νοτιάδες (προπομπός της νέας αναμενόμενης αλλαγής που θα ακολουθήσει στη συνέχεια) αρχικά  στα 3 με 4 μποφώρ  και αργότερα ΤΟΠΙΚΑ έως και 5 μποφώρ (από το απόγευμα και ιδιαίτερα τη νύχτα προς τα μεσάνυχτα θα πρέπει να παρατηρηθούν ριπές ανέμων και στα 6 μποφώρ σε ορισμένα υψώματα της Κέρκυρας καθώς και στα ανοιχτά της δυτικής και βορειοδυτικής θαλάσσιας Κέρκυρας , με έμφαση γύρω από τα Διαπόντια νησιά μας και κυρίως στους Οθωνούς).

Καλές και φυσιολογικές για την εποχή μέγιστες θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο. Στα ορεινότερα και αντίστοιχα  κατά τόπους στα παραθαλάσσια θα έχουν ως "ταβάνι" τους 19C.  με 22C. (ίσως πολύ τοπικά έως και 23C.) Kαι στα υπόλοιπα τους 23C. με 25C. (ίσως πολύ τοπικά στις συνήθεις πιο επιρρεπείς στη ζεστούλα περιοχές της Κέρκυρας για λίγο αγγίξει και τους 26C.). Πάντα κατά μέσο όρο βέβαια...  ;) 

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι από την Κυριακή επιστρέφουν τα γνωστά μας πολύ υψηλά ποσοστά υγρασίας (κάτι το πολύ σύνηθες για την γωνιά μας , ειδικά την τρέχουσα περίοδο) και μαζί τους θα κάνουν την εμφάνισή τους και κάποιες τοπικές ομίχλες κυρίως τις πρωινές (και όχι μόνο) ώρες.

Όμορφο βράδυ Παρασκευής και χαρούμενο Σαββατοκύριακο σε όλες και όλους !! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος από παιδί - ερασιτέχνης προγνώστης).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου