Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

 Καλησπέρα φίλες και φίλοι , περάσματα από τοπικές βροχές /μπόρες θα εκδηλωθούν μέσα στη νύχτα απόψε (Τρίτη 13/10/2020)  και έως και το χάραμα σε διάφορα σημεία του νομού μας (υπάρχει πιθανότητα και για μεμονωμένης έκτασης καταιγίδα) . Η ένταση των φαινομένων τις επόμενες ώρες  φυσικά δεν θα έχει καμία σχέση με την σφοδρότητα εκείνων που σάρωσαν τα μέρη μας , χθες Δευτέρα 12/10/2020. Γενικά αναμένουμε περισσότερο τοπικού χαρακτήρα φαινόμενα μέσα στη νύχτα με κατά τόπους κυρίως ποτιστικής έντασης παροδικές βροχοπτώσεις. 

Αύριο Τετάρτη 14/10/2020 έως και τις πρωινές κυρίως  ώρες τα απομεινάρια της αποψινής διαταραχής θα συνεχίσουν να δίνουν άστατο καιρό με κάποια επιλεκτικά φαινόμενα . Έτσι ΤΟΠΙΚΑ θα έχουμε έως και τότε, κάποιο πέρασμα από παροδική βροχόπτωση ή μπόρα που  ίσως  να συνοδεύεται και από λίγα αστραπόβροντα (ένα "άνοιξε - κλείσε" δηλαδή) . Στη συνέχεια όμως και ιδιαίτερα από το μεσημέρι και ύστερα αναμένουμε και διαστήματα ηλιοφάνειας με κάποιες παροδικές νεφώσεις να επιμένουν εδώ και εκεί, αλλά μη ικανές να μπορούν να αφήσουν πλέον κάτι... Παρόλα αυτά τη νύχτα όσο περισσότερο αργά και βαδίζοντας προς την Πέμπτη 15 του μήνα τόσο αυξάνει η πιθανότητα να ξεκινήσουν και πάλι να εκδηλώνονται εκ νέου κάποιες τοπικές βροχές/μπόρες στη γωνιά μας! 

Ο υδράργυρος στα επίπεδα (φυσιολογικές τιμές για την εποχή) της Τρίτης και αύριο Τετάρτη , ενώ οι άνεμοι από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέχρι μέτριοι , στα 3 με 5 μποφώρ κατά μέσο όρο. Στα ανοιχτά της δυτικής και βορειοδυτικής Κέρκυρας όμως,  καθώς και σε ορισμένα υψώματα , δεν αποκλείονται πρόσκαιρα και ριπές στα 6 μποφώρ , ιδιαίτερα προς και κατά την διάρκεια της αυριανής νύχτα όπου οι άνεμοι θα γυρίσουν σε πιο νότιους - νοτιοανατολικούς . 

Δυστυχώς αρκετές έως πολλές βροχές/καταιγίδες περιμένουμε μέσα στην Πέμπτη , αλλά και τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή , που κατά τόπους μάλιστα θα είναι ξανά ισχυρές (το "δυστυχώς" διότι το έδαφος μετά τις ισχυρές νεροποντές της Δευτέρας σε πολλά σημεία  είναι αρκετά κορεσμένο και ένα νέο κύμα έντονων φαινομένων σίγουρα θα επιδεινώσει την κατάσταση) . Περαιτέρω λεπτομέρειες θα σας δώσω αύριο Τετάρτη οπότε και θα έχει ξεκαθαρίσει εντελώς το τοπίο , για να σας γράψω ακριβώς το διάστημα κατά το οποίο θα έχουμε και πάλι τα εντονότερα φαινόμενα και πότε θα χρειαστεί να προσέξουμε πιο πολύ !! 

Και κάπου εδώ θα σας καληνυχτίσω !! Τα λέμε αύριο , πρώτα ο Θεός ... :) 

Ιάκωβος Βασιλάκης (ερασιτέχνης προγνώστης - φανατικός καιρόφιλος από παιδί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου