Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

 Πέμπτη 04/11/2021 , με τον ... Υδράργυρο το μεσημέρι σε πολλές περιοχές του τόπου μας  να ανεβαίνει ψηλά έως σε ... ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ , όπως καλή ώρα το Τεμπλόνι , πάρα πολύ ψηλότερα από τα "φυσιολογικά πλαίσια" της εποχής που διανύουμε (σας είχα ενημερώσει έγκαιρα για την συγκεκριμένη καιρική εξέλιξη  στην  προηγούμενη ανάρτησή μου εδώ, η οποία παραμένει στην κορυφή της σελίδας για εκείνους που ενδιαφέρονται) !!! 

Έτσι ο σταθμός στο Τεμπλόνι , με ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ημέρας τους 30, 6 C. σήμερα όπως ήταν φυσικό κατέγραψε ρεκόρ μέγιστης τιμής για το μήνα Νοέμβρη, από την ημέρα εγκατάστασής του (εγκαταστάθηκε το 2014) και όχι μόνο , αφού ... Ποτέ κανείς σταθμός στο νομό μας ΔΕΝ κατέγραψε τόσο υψηλή θερμοκρασία μήνα Νοέμβρη (ούτε και εκείνος στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας , ο οποίος είναι ο "παλαιότερος" στο νομό, με αδιάκοπη λειτουργία από την δεκαετία του 50') . 

Παράλληλα στον συγκεκριμένο σταθμό η ελάχιστη θερμοκρασία (ελάχιστη θερμοκρασία αποκαλούμαι την χαμηλότερη τιμή ημέρας , που σημειώνεται συνήθως τα χαράματα/νωρίς το πρωί) ΔΕΝ έπεσε κάτω από τους 21 C. Δηλαδή σήμερα εκεί (εννοείται πολύ τοπικά και αλλού) είχαμε μια ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ημέρα και το ημερολόγιο άνετα θα μπορούσε να γράφει 04/07/2021 !!! ;) 

Πάντως και στον υπόλοιπο νομό  παρατηρήθηκαν αρκετά υψηλές μέγιστες τιμές (πάντα σύμφωνα με την εποχή που βρισκόμαστε) , με κάμποσα σημεία να καταγράφουν 24 C. με 26 C. (πολύ τοπικά και λίγο παραπάνω)  Άξιο αναφοράς ότι ακόμη και στην πιο ορεινή κατοικημένη ζώνη της βόρειας Κέρκυρας (Στρινύλας , Πετάλεια,  Ερίβα κτλ.) τα θερμόμετρα άγγιξαν ή και ξεπέρασαν τοπικά τους 20 C. 

Οι υψηλές έως ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ πολύ υψηλές για τούτη την περίοδο θερμοκρασίες θα συνεχιστούν για ακόμη ένα τριήμερο !! Μάλιστα την ερχόμενη νύχτα (και όχι μόνο) ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ στην Χώρα των Φαιάκων , θα καταγράψουν ρεκόρ υψηλότερης ελάχιστης τιμής για το μήνα Νοέμβρη , ενώ ΜΕΡΙΚΑ  ΑΛΛΑ  εντός των επομένων 24ωρων , ρεκόρ μέγιστης τιμής για το μήνα Νοέμβρη ... Ενδεικτικά αναφέρω ότι  το ρολόι δείχνει σχεδόν 22:00 το βράδυ και η θερμοκρασία στον  σταθμό μου εδώ στο Βαλανειό , είναι 22,7 C. :) 

Όμορφο ξημέρωμα σε όλες και όλους !! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου