Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

 Βόρειο  Ιόνιο - νομός  Κέρκυρας.

Όμορφο βράδυ Τρίτης σε όλες και όλους !! :)  

ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΑΝΟΙΞΗ  γενικότερα  έως  ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ  ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ακόμη και ΑΡΧΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ θα θυμίσει ο καιρός τις αμέσως επόμενες ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τέσσερις ημέρες στα μέρη μας (ιδιαίτερα από πλευράς θερμοκρασίας) !! 

Αιτία για ... Τα παραπάνω η σταδιακή μεταφορά θερμότερων αερίων μαζών από τις ακτές της βόρειας  Αφρικής (κυρίως από την πλευρά της Λιβύης) προς την Χώρα μας. 

Έτσι ειδικότερα για την Χώρα των Φαιάκων , ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για τις επόμενες τέσσερις ημέρες τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι τα εξαιρετικά υψηλά ποσοστά σχετικής υγρασίας (αυξημένη η πιθανότητα σχηματισμού τοπικών ομιχλών πολύ περισσότερο κατά μήκος διαφόρων υψωμάτων και κατοικημένων ημιορεινών/ορεινών ζωνών , οι οποίες πολύ τοπικά δεν αποκλείεται παροδικά να είναι αρκετά πυκνές) ,  η ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ πάντα για τα δεδομένα της εποχής που διανύουμε (μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στο Νοέμβριο πλέον)  άνοδος του υδραργύρου (ΤΟΠΙΚΑ θα "μαλακώσουν" ΑΙΣΘΗΤΑ ακόμη και οι νύχτες). ΔΕΝ θα ήταν ΚΑΘΟΛΟΥ ΥΠΕΡΒΟΛΗ να πούμε πως θερμοκρασιακά πάμε για καταστάσεις Μαΐου έως σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ  ΓΙΑ ΛΙΓΟ ακόμη και πρώτου δεκαημέρου Ιουνίου !!!

Παράλληλα αν και ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ θα έχουμε να κάνουμε με ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΡΚΕΤΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ  (βέβαια ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ , στο  συγκεκριμένο πάντα χρονικό διάστημα , "συνολικά" , να υπολογίζετε και ΜΕΓΑΛΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑΣ) ΔΕΝ περιμένουμε ΚΑΘΟΛΟΥ  "αξιόλογες" βροχές στη γωνιά μας (μόνο σε ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ τα σύννεφα ΙΣΩΣ καταφέρουν να αφήσουν από κάποιες παροδικές σταγόνες , έως ένα πρόσκαιρο ψιλόβροχο ή μια περαστική βροχούλα άνευ σημασίας). Επίσης για όλες αυτές τις ημέρες , κυρίαρχοι άνεμοι θα παραμείνουν οι νοτιάδες. Μάλιστα ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΑ θα ενισχύονται αρκετά , φθάνοντας τα 5 με 6 και για κάνα περίπου 48ωρο ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ακόμη και τα 7 μποφώρ (σε ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΑ προσωπικά ΔΕΝ θα απέκλεια ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ να παρατηρηθούν και θυελλώδεις ριπές νοτιά , στα 8 μποφώρ).

Κατά τα άλλα είναι σχεδόν σίγουρο ότι με την παρούσα διάταξη / κυκλοφορία των συστημάτων στην ανώτερη ατμόσφαιρα της γηραιάς ηπείρου και κατ' επέκταση στην γειτονιά μας τα ερχόμενα 24ωρα , θα μας επισκεφθεί και αρκετή Αφρικάνικη σκόνη , με την "γνωστή" θολούρα στην ατμόσφαιρα, να κάνει την εμφάνισή της ... ;) 

Θα πρόκειται λοιπόν για μια "αρρωστημένη" στην ουσία καιρική κατάσταση, η οποία θα απέχει αρκετά  από την "κανονικότητα" που θα άρμοζε σε τούτη την χρονική περίοδο . Ωστόσο πολλοί θα μου πείτε και με το δίκιο σας (μέσα σε εσάς και ο γράφοντας) , πως έχει και τα καλά του όλο αυτό , αφού ΔΕΝ θα "κάψουμε" ακόμη  ιδιαίτερες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης/καυσόξυλων κτλ...  :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - φανατικός καιρόφιλος από παιδί). 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου