Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

 Ρεκόρ όλων το εποχών σήμερα 05/11/2021 για το νομό Κέρκυρας  όσο αφορά την μέγιστη θερμοκρασία ημέρας , σε μηνιαίο πάντα επίπεδο , σύμφωνα με ότι κατέγραψε ο αξιόπιστος μετεωρολογικός  σταθμός στο Τεμπλόνι ... Όπου εκεί ο υδράργυρος το μεσημέρι αν και Νοέμβρης μήνας "ανηφόρισε" ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ πραγματικά (έως και 14 με 15 βαθμούς ψηλότερα του "φυσιολογικού" για τούτη την περίοδο, με την αίσθηση της ζέστης εξαιτίας της μπόλικης υγρασίας να είναι ακόμη υψηλότερη στον ανθρώπινο οργανισμό) φθάνοντας σχεδόν τους 32 C. (για την ακρίβεια τα θερμόμετρα έδειξαν 31,9 C.) !!! Παράλληλα ο ίδιος σταθμός κατέγραψε ρεκόρ  και ως προς την ελάχιστη θερμοκρασία του 24ωρου , αφού αυτή ΔΕΝ κατάφερε να πέσει κάτω από τους 26,3 C. καθ ' όλη την διάρκεια της νύχτας (απίστευτα πράγματα , εξαιρετικά "αρρωστημένη" κατάσταση) !!! 

Βέβαια σας είχα  προϊδεάσει  για τα παραπάνω μέρες πριν , όπως και έκανα ξανά στην χθεσινοβραδινή ανάρτηση. Μάλιστα , όπως περίμενα (και σας έγραψα/ "έταξα" χθες) , ρεκόρ υψηλότερης ελάχιστης θερμοκρασίας κατέγραψαν σήμερα ΣΧΕΔΟΝ όλοι οι σταθμοί του νομού μας  από την ημέρα εγκατάστασής τους (και ο δικός μου στο "Βαλανειό", με τον υδράργυρο να μην πέφτει κάτω από τους 22,3 C. την περασμένη νύχτα/χαράματα) με την θερμοκρασία ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ περιοχές του νομού μας να μην πέφτει την περασμένη νύχτα/νωρίς το πρωινό σήμερα κατά μέσο όρο κάτω από τους 22 C. με 24 C. και πιο τοπικά ακόμη και 25 C. Βιώσαμε δηλαδή την ΠΙΟ ΘΕΡΜΗ ΝΥΧΤΑ του Νοεμβρίου στα μέρη μας ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, για τα τελευταία άγνωστό πόσα έτη (Τριάντα ; Πενήντα ; Εκατό ; Πολύ Περισσότερα ; Η απάντηση "αγνοείται")

Ενώ ταυτόχρονα οι μέγιστες τιμές σήμερα στο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ της Χώρας των Φαιάκων κυμάνθηκαν KATA MEΣΟ ΟΡΟ μεταξύ 25 C. με 27 C. και πιο τοπικά έως και 28 C. (σε ακόμη πιο μεμονωμένα πλαίσια υπολογίστε και λίγο παραπάνω). Άξιο αναφοράς ότι στο πιο ορεινό κομμάτι της βόρειας Κέρκυρας σήμερα το μεσημέρι (υψόμετρο 600 μέτρα - 914 μέτρα) τοπικά είχαμε και εκεί θερμοκρασίες της τάξεως των 20 C. με 22 C. ενώ κατά την διάρκεια της περασμένης νύχτας εκτιμάται πως κατά τόπους ΔΕΝ έπεσαν κάτω από τους 17 C. με 20 C. ακόμη και τόσο ψηλά !! 

Η συγκεκριμένη μεγάλη καιρική/θερμοκρασιακή ανωμαλία θα συνεχιστεί και κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, παρόλο την ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ περισσότερη συννεφιά . Εννοείται πως ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ προσωπικά περιμένω να "σπάσουν" και άλλα ρεκόρ περισσότερο υψηλότερων ελαχίστων τιμών (ιδιαίτερα την αποψινή και εν μέρη την αυριανή νύχτα) και σε μικρότερο αλλά υπαρκτό βαθμό και μεγιστων τιμών !! 

Από την Δευτέρα 08/11/2021 θα αρχίσει σιγά σιγά αλλά σταθερά μέρα με την μέρα , να μας αποχαιρετά η πολλή ζέστη για την εποχή , "προσπαθώντας" σταδιακά να "επιστρέψει" ο Νοέμβρης . Σε τι βαθμό θα το καταφέρει τελικά όμως αυτό , θα το μάθουμε σύντομα , μέσα από τις συχνές αναρτήσεις/ καιρικές ενημερώσεις  εδώ, γι' αυτό μείνετε συντονισμένοι ... :)  ;) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης του καιρού από παιδί).

P.S. Στο παρακάτω διάγραμμα αποτυπώνεται η πορεία της θερμοκρασίας το τελευταίο 24ωρο στο "Βαλανειό"... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου