Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Μια μεγάλη καλησπέρα σε όλες και όλους !!  :) Δίχως κάποια αξιόλογη μεταβολή του καιρού θα κυλήσει και το επόμενο τριήμερο στην περιοχή μας (Δευτέρα 08/11 - Τετάρτη 10/11/2021) . 

Ωστόσο θα υπάρξουν ορισμένες διαφοροποιήσεις ΣΥΝΟΛΙΚΑ στο καιρικό μοτίβο του επομένου τριημέρου , συγκριτικά πάντα με ότι βιώσαμε "καιρικά" σήμερα Κυριακή αλλά και τις προηγούμενες ημέρες ... ;) 

Δύο θα είναι τα κυριότερα στοιχεία από καιρικής πάντα πλευράς , που θα αλλάξουν τα ερχόμενα 24ωρα. Πρώτο και πιο σημαντικό , καθώς θα μας απασχολήσει κατά το μεγαλύτερο διάστημα αυτού του τριημέρου θα είναι η ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ περισσότερη συννεφιά στον ουράνιο θόλο μας (μετά την λιακάδα της Κυριακής) η οποία ΤΟΠΙΚΑ θα έχει την τάση να πυκνώνει αρκετά (εννοείται ότι ενδιάμεσα , "συνολικά" θα υπάρχουν και μπόλικες ώρες ηλιοφάνειας. Ανάλογα βέβαια και το που θα βρίσκεται ο καθένας από εμάς , πάνω στην όμορφη Χώρα των Φαιάκων). 

Μάλιστα υπάρχει  ΜΙΚΡΗ αλλά υπαρκτή πιθανότητα ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ  αυτά τα κατά διαστήματα "περάσματα" περισσότερης συννεφιάς , να καταφέρουν να αφήσουν ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ στο διάβα τους από κάποιες σταγόνες , ψιχάλα έως ένα ψιλόβροχο ή μια ΤΟΠΙΚΗ σύντομης διάρκειας  βροχούλα (όχι κάτι το ιδιαίτερο). Τα λίγα αυτά ΠΙΘΑΝΑ τοπικά φαινόμενα θέτουν ΚΑΠΩΣ μεγαλύτερη υποψηφιότητα να εκδηλωθούν μέσα στη νύχτα της Δευτέρας , καθώς και κατά την διάρκεια του 24ωρου Τρίτης , με έμφαση στα βορειότερα τμήματα του νομού μας (ΟΧΙ κάτι το αξιόλογο , τονίζω ξανά και αν τελικά καταφέρουν να συμβούν) ... 

Το δεύτερο από τα ... Δυο κυριότερα στοιχεία του τριημέρου , θα είναι η σταδιακή ΜΙΚΡΗ πτώση της θερμοκρασίας . Δηλαδή ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα μας αποχαιρετήσει η πολύ ζέστη για την εποχή , ΧΩΡΙΣ παρολ ' αυτά να καταφέρνει έως ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ και την Τετάρτη η θερμοκρασία να βρεθεί ακόμη στα "φυσιολογικά" επίπεδα της εποχής που διανύουμε. Έτσι όπως σας έγραψα και χθες , ναι μεν θα πέσει λίγο η θερμοκρασία και θα φύγουμε από τις θερμοκρασίες ρεκόρ των τελευταίων ημερών ΑΛΛΑ όχι ότι και θα ζήσουμε έως και την Τετάρτη  την θερμοκρασιακή "κανονικότητα" της περιόδου που βρισκόμαστε ! Τουλάχιστον όμως θα γίνει η ΑΡΧΗ να μπει ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ , ένα τέλος στην εξαιρετικά μεγάλη και κατά τόπους ΙΣΤΟΡΙΚΗ θερμοκρασιακή "ανωμαλία" των τελευταίων ημερών !! 

Κατά τα άλλα οι άνεμοι ΔΕΝ θα δημιουργούν κανένα πρόβλημα σε θάλασσα ή στεριά . Θα πρέπει να  περιμένουμε αρχικά ένα νότιο ρεύμα (κυρίως νότιο - νοτιοανατολικό) στα 3 με 4 και ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και 5 μποφώρ (χωρίς όμως να αποκλείεται πολύ τοπικά να παρατηρηθούν για λίγο ορισμένες ισχυρές στιγμιαίες ριπές, στα 6 μποφώρ). Ενώ στη συνέχεια θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και κατά τόπους κυρίως από ανατολικές διευθύνσεις έως μέτριοι.

Τέλος τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας θα είναι κατά διαστήματα ιδιαίτερα αυξημένα, οπότε και παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο σχηματισμού τοπικών ομιχλών.   

Εύχομαι μια όμορφη και ευχάριστη νέα εβδομάδα ... :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - φανατικός καιρόφιλος από παιδί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου