Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ - ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ : ΜΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΚΑ ΣΚΑΜΠΑΝΕΒΑΣΜΑΤΑ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ . 
Αναλυτικότερα : Ίδιο παραμένει το καιρικό μοτίβο και το Σάββατο 18/04/2015 στα μέρη μας ... Με νότιους ανέμους , αυξημένη την σχετική υγρασία , τοπικές ομίχλες (κυρίως τις πρωινές ώρες) σχετική ζεστούλα κατά την διάρκεια της ημέρας και "γλυκιά" (θερμοκρασιακά) την νύχτα μας. Κατά τα άλλα περιμένουμε και πάλι ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις ... Οι οποίες όμως κατά τόπους και για λίγο ενδέχεται να πυκνώσουν κάπως (μικρή πιθανότητα να αφήσουν μερικές σταγόνες σε πολύ τοπικό επίπεδο, στο πέρασμά τους). Ενώ θα υπάρξει και κάποια θολούρα στον ουράνιο θόλο μας , εξαιτίας της μικρής μεταφοράς Αφρικάνικης σκόνης προς την περιοχή μας. Κατά τα άλλα (ιδιαίτερα στο πρώτο μισό της ημέρας) , οι νότιοι - νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν μέτριοι (4 με 5 μποφώρ) και κατά περιόδους σε αρκετά σημεία του νομού (όπως σε ημιορεινά με νότιο προσανατολισμό , δυτικά θαλάσσια και παράκτια τμήματα κ.α.) έως και ισχυροί (έως τις μεσημεριανές ώρες , ιδιαίτερα στα παραπάνω σημεία , δεν αποκλείεται και ριπή ανέμου στα 7 μποφώρ πολύ τοπικά και πρόσκαιρα).
Για την Κυριακή 19/04/2015 το κυριότερο στοιχείο του καιρού θα είναι η προοδευτική στροφή των ανέμων σε βορειοδυτικούς (όχι όμως και τόσο ενισχυμένους ακόμη . Έως και 5 μποφώρ το πολύ και αυτό τοπικά αργά το μεσημέρι - απόγευμα) Η "θολούρα" του Σαββάτου γρήγορα θα αποτελεί πλέον παρελθόν και γενικά αναμένεται καλύτερη ποιότητα αέρα στην ατμόσφαιρα. Ενώ ξανά μέσα στην ημέρα , θα γίνουμε θεατές αραιών νεφώσεων κατά τόπους πιο πυκνές στον Κερκυραικό ουρανό . Φυσικά δεν θα λείψουν και οι αρκετές ώρες ηλιοφάνειας. Μικρή αλλά υπαρκτή ωστόσο η πιθανότητα τοπικού χαρακτήρα ψιχάλας ή πολύ τοπικού όμβρου. Φυσικά μιλάμε για άνευ σημασίας φαινόμενα και αν καταφέρουν τελικά να εκδηλωθούν. Aπό το βράδυ κυρίως , θα αρχίσει μικρή αλλά σταθερή πτώση του υδραργύρου σε σχέση με τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα.
Σταδιακή ενίσχυση του μαίστρου (βορειοδυτικός άνεμος) την Δευτέρα 20/04/2015 , με συνέπεια την σίγουρη επαναφορά του καταγάλανου ουρανού στην χώρα των Φαιάκων, ιδιαίτερα από το τέλος της ημέρας και ύστερα... Ενώ θα αρχίσουμε να έχουμε μικρότερα ποσοστά υγρασίας σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Πάντως από τις νυχτερινές ώρες θα πρέπει η ψύχρα να γίνει ακόμη πιο αισθητή...
Πολλές ώρες ηλιοφάνειας την Τρίτη 21/04/2015 αλλά με δυνατό μαίστρο (βορειοδυτικός άνεμος) και έντονη ψύχρα νωρίς το πρωί και την νύχτα. Η καταπληκτική διαύγεια και ορατότητα αυτής της ημέρας όμως θα μας αποζημιώσει !
Αν και μακριά , η Τετάρτη 22/04/2105 δείχνει να κυλά επίσης με καλοκαιρία , ενώ διατηρείται το βορειοδυτικό ρεύμα...
Έτσι έχουν τα πράγματα έως αυτή την ώρα φίλες και φίλοι...
Ευχαριστώ για την προσοχή σας ! Τελευταία ενημέρωση : Βράδυ Παρασκευής 17/04/2015.
Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ερασιτέχνης προγνώστης - καιρόφιλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου