Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Ψυχρό μέτωπο διασχίζει τα Βαλκάνια με πορεία νοτιοανατολική . Αν και στην ουσία θα επηρεάσει κυρίως τα βορειότερα - βορειοανατολικότερα τμήματα της Χώρας μας και την Τουρκία στην συνέχεια . Παρολαυτά θα φέρει "αναταράξεις" και στο καιρικό σκηνικό της υπόλοιπης Ελλάδος τις επόμενες ώρες. Σε κάποιες περιοχές με την μορφή τοπικών φαινομένων (ασθενούς έως μέτριας έντασης κατά βάση, κυρίως στα βορειοανατολικά) , αλλά γενικότερα όμως με σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο και παράλληλη ενίσχυση των βοριάδων.
Για το βόρειο Ιόνιο και τον νομό Κέρκυρας, δεν αναμένεται κάποια σημαντική αλλαγή του καιρού την Παρασκευή .Γενικά αρκετές ώρες ηλιοφάνειας , με αραιές νεφώσεις αναμένονται . Και μόνο πρόσκαιρα προς το μεσημέρι και έως νωρίς το απόγευμα περίπου , πιθανόν να υπάρξει σε τοπικό πάντα επίπεδο , πύκνωση των νεφώσεων που ίσως δώσει κάποια ψιχάλα ή ψιλόβροχο για λίγο και πολύ τοπικά. Τίποτα το ιδιαίτερο. Μέχρι το τέλος της ημέρας ο ουράνιος θόλος μας θα είναι και πάλι παντού "πεντακάθαρος". Αυτό που αξίζει όμως να αναφέρουμε για την περιοχή μας, για την Παρασκευή 03/04/2015 είναι ότι από το μεσημέρι κυρίως και ύστερα θα επικρατήσει ενισχυμένο βορειοδυτικό ρεύμα (μαίστρος) , φθάνοντας και τα 6 μποφώρ τοπικά . Ενώ κατά τόπους , κατά κύριο λόγο , στα βόρεια και δυτικά θαλάσσια και παράκτια τμήματα του νομού, ίσως οι ριπές του πρόσκαιρα αγγίξουν και τα 7 μποφώρ, το απόγευμα. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να νιώσουμε εντονότερα την ψύχρα έως και το ελαφρύ κρύο την νύχτα της Παρασκευής αλλά και το πρωινό του Σαββάτου. Η υγρασία πάντως με τον βοριά θα βρίσκεται σε σχετικά χαμηλά για τα δεδομένα της Κέρκυρας επίπεδα το επόμενο 24ωρο. Καλή Παρασκευή σε όλους !!
Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος - ερασιτέχνης προγνώστης).
Τελευταία ενημέρωση : Βράδυ Πέμπτης 02/04/2015 ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου