Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ - ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ : ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ . ΒΡΟΧΕΡΗ Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ . ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΑΣΤΑΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ... 
Aς σταθούμε όμως στα σημαντικότερα σημεία όσο αναφορά την εξέλιξη του καιρού στην ευρύτερη περιοχή του βορείου Ιονίου, τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Καταρχήν το χάραμα του Σαββάτου 04/04/2015 θα είναι αρκετά ψυχρό , για τα δεδομένα της εποχής που διανύούμε πάντα. Εξαιτίας του βοριά που πνέει ενισχυμένος από το απόγευμα της Παρασκευής και έχει ήδη μεταφέρει ψυχρότερες αέριες μάζες από τα βορειότερα των Βαλκανίων στην περιοχή μας , σε συνδιασμό με τον ξάστερο ουρανό. Έτσι περιμένουμε μονοψήφιες θερμοκρασιακές τιμές νωρίς το πρωί σε πολλές περιοχές του νομού μας. Ενώ στα ορεινότερα , αλλά και σε χαμηλότερα τμήματα ... Στις λεκάνες , δίπλα σε ρεματιές κτλ. ο υδράργυρος θα βρίσκεται μόλις λίγους βαθμούς πάνω από το μηδέν την αυγή του Σαββάτου. Έτσι τοπικά στις προαναφερθείσες περιοχές , είναι πιθανό να εμφανισθεί το φαινόμενο της πάχνης , έστω και εξασθενημένο.
Κατά τα άλλα αρκετά καλός ο καιρός το Σάββατο , καθώς θα είναι μια "μεταβατική ημέρα", με τους ανέμους να γυρίζουν σε νοτιάδες γρήγορα (τάση ενίσχυσης , κυρίως από το βράδυ) και τον ήλιο να παίζει κρυφτό κάθε τόσο με τα σύννεφα που θα έχουν την τάση να πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο (πιθανότητα τοπικής ψιχάλας , κυρίως από το βράδυ). Όλα αυτά θα αποτελέσουν απλά τον προπομπό της σημαντικής αλλαγής του καιρού στην περιοχή μας προς την Κυριακή και ύστερα ... Ο λόγος ? Το χαμηλό που έχει ήδη σχηματιστεί στην βόρεια Ιταλία και θα οργανωθεί ταχέως το Σάββατο , έχοντας καθοδική πορεία , μέσω της Αδριατικής προς την περιοχή μας!
"Συννεφιασμένο , βαρύ και μουντό" το σκηνικό του καιρού την Κυριακή των Βαίων ... Με τοπικές βροχές , μπόρες αλλά και πρόσκαιρες καταιγίδες κατά περιόδους . Τα φαινόμενα θα είναι αξιόλογα. Ενώ τοπικά θα έχουν και ένταση αλλά και διάρκεια. Παράλληλα οι νοτιάδες θα ενισχυθούν αρκετά. Η ψύχρα θα είναι αισθητή με τον πιο "κλειστό" καιρό και τις βροχές.
Άστατος θα καταστεί ο καιρός την Μεγάλη Δευτέρα. Πράγμα που σημαίνει ότι θα έχουμε τοπικές βροχές και μπόρες κατά διαστήματα, αλλά και κάποια όμως πιθανά παροδικά ανοίγματα στον ουράνιο θόλο μας μέσα στην ημέρα. Και πάλι τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι αξιόλογα. Παραμένει η ψύχρα έως και το ελαφρύ κρύο, κυρίως κατά την διάρκεια των φαινομένων. Ενώ οι αρχικά ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι , σταδιακά θα στραφούν σε πιο δυτικούς και θα εξασθενήσουν λίγο.
Σταδιακή βελτίωση φαίνεται να σημειώνει ο καιρός μέσα στην Μεγάλη Τρίτη , όσο αναφορά τα φαινόμενα. Όμως από θερμοκρασιακής πλευράς θα είναι μάλλον Χειμωνιάτικο το χρώμα του. Αφού θα επικρατήσουν δυνατοί βορειοδυτικοί άνεμοι (μαίστρος), που θα είναι αρκετά παγεροί για τα δεδομένα της εποχής που διανύουμε πάντα.
Έτσι είχαν τα πράγματα απόψε , βράδυ Παρασκευής 03/04/2015 αγαπητοί φίλοι και φίλες. Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους σας !
Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος - ερασιτέχνης προγνώστης καιρού).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου