Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ - ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ : ΠΙΝΕΛΙΕΣ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ... ΑΛΛΑ ΚΑΙ ... ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ !!! ΜΕ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ !!! Αναλυτικότερα : "Χειμωνιάτικη παρένθεση" την Μεγάλη Τρίτη και εν μέρη την Μεγάλη Τετάρτη θα παρουσιάσει ο καιρός στην περιοχή μας , κατά κύριο λόγο από θερμοκρασιακής πλευράς. Αφού οι ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΙ (μαίστρος) που ήδη πνέουν και θα συνεχίσουν , ΘΑ ΡΙΞΟΥΝ ΑΙΣΘΗΤΑ την ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ, σε καθαρά ... ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ.
Κατά τα άλλα τα φαινόμενα θα είναι λιγοστά και καθαρά τοπικού χαρακτήρα. Πιθανότητα για τοπικές ψιχάλες ή τοπικές ασθενείς βροχούλες , κυρίως την Μεγάλη Τρίτη. Γενικά θα έχουμε συννεφιές κατά περιόδους και κατά τόπους, πρόσκαιρα πυκνότερες με διαστήματα ηλιοφάνειας. Ενώ την Μεγάλη Τετάρτη οι ώρες ηλιοφάνειας θα είναι ακόμη περισσότερες , με παροδικές νεφώσεις κατά τόπους (μικρή πιθανότητα για κάποια πολύ τοπική ψιχάλα, άνευ σημασίας ).
Γενικευμένη ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ στα μέρη μας , την ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ αλλά και όλες τις υπόλοιπες επίμαχες ημέρες ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ. Με πολλές ώρες ηλιοφάνειας καθημερινά. Ο μαίστρος θα παραμείνει κατά την διάρκεια της ημέρας (κυρίως μεσημέρι - απόγευμα, μέχρι μέτριας έντασης , έως 4 με 5 μποφώρ τοπικά) αλλά με τάση να εξασθενεί ολοένα και περισσότερο όσο θα βαδίζουμε προς την Μεγάλη Παρασκευή και ύστερα.
ΑΙΣΘΗΤΗ θα είναι η ΑΝΟΔΟΣ της ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ κατά την διάρκεια της ημέρας σταδιακά ΑΠΟ την ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ και ιδιαίτερα από την Μεγάλη Παρασκευή και μετά. Όμως νωρίς το πρωί και την νύχτα θα έχει "κρύο" αρχικά που ... Όσο θα πλησιάζουμε προς το Πάσχα θα μεταφράζεται πλέον σε "ψύχρα" Ανοιξιάτικη ... Αφού προς το τέλος της εβδομάδας θα αρχίσουν να "μαλακώνουν" κάπως , και οι νύχτες μας , συγκριτικά με αυτό που θα ζήσουμε στο πρώτο μισό της.
Σύμμαχος θα είναι το φετινό Πάσχα , ο καιρός λοιπόν , για τους επισκέπτες και κατοίκους του όμορφου νησιού μας !
Ευχαριστώ για την προσοχή σας ...
Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος - ερασιτέχνης προγνώστης καιρού).
Τελευταία ενημέρωση : Βράδυ Μεγάλης Δευτέρας 06/04/2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου