Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ : ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΤΙΑ. ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ . ΛΙΓΕΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΟΥΛΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΖΕΣΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.
Το βόρειο ρεύμα των τελευταίων ημερών μας αποχαιρετά και γρήγορα μέσα στην Πέμπτη θα το γυρίσει σε νοτιά . Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την παράλληλη αύξηση των ποσοστών υγρασίας καθόλη την διάρκεια του 24ωρου (γενικά του επόμενου τουλάχιστον πενθήμερου). Ενώ τον ήλιο θα συντροφεύουν κάποιες αραιές νεφώσεις οι οποίες θα έχουν την τάση να πυκνώνουν σταδιακά περισσότερο κατά τόπους όσο θα βαδίζουμε προς το βράδυ. Στους 20 με 22 βαθμούς κελσίου (ίσως τοπικά και 23 βαθμούς για λίγο, αν βοηθήσει ο ήλιος) ο υδράργυρος σε πολλά σημεία του νομού το μεσημέρι ( 17 με 19 βαθμούς οι μέγιστες τιμές στα ορεινότερα και παραθαλάσσια). Μέχρι το απόγευμα ο νότιος - νοτιοανατολικός άνεμος κατά τόπους θα φθάνει και τα 5 μποφώρ. Την νύχτα σε τοπικό επίπεδο θα έχουμε και ριπές στα 6 μποφώρ πρόσκαιρα. Ενώ βαδίζοντας , κυρίως προς τις μεταμεσονύχτιες ώρες , πολύ τοπικά , ίσως ψιχαλίσει για λίγο . Τίποτα μα τίποτα το ιδιαίτερο όμως.
Πυκνότερη κατά διαστήματα η συννεφιά από τα ξημερώματα της Παρασκευής και ύστερα , όπου και ενδέχεται να δώσει λίγες τοπικές βροχούλες - ψιλόβροχο , ασθενής κατά βάση εντάσεως (σε τοπικό επίπεδο και παροδικά δεν αποκλείεται να πιάσει και μέτρια ένταση ). Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κατά κύριο λόγο στο πρώτο μισό της ημέρας (και κυρίως το πρωί). Η θερμοκρασία με την πυκνότερη συννεφιά και τις πιθανές ψιχάλες , θα σημειώσει μια πτώση της τάξεως των τριών με τεσσάρων βαθμών , συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες ... Ιδιαίτερα ως προς τις μέγιστες τιμές της. Ο νοτιάς καλά κρατεί , στα 3 με 4 και σε ορισμένα σημεία πρόσκαιρα έως και 5 μποφώρ, γενικά , η έντασή του.
Καλές γενικά καιρικές συνθήκες το Σαββατοκύριακο , με αρκετές ώρες ηλιοφάνειας αλλά και αραιές νεφώσεις που παροδικά και κατά τόπους θα είναι λίγο πυκνότερες. Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο (αν βοηθήσει ο ήλιος τις επίμαχες ώρες , τότε θα πρέπει να αναμένουμε σε αρκετές περιοχές της Χώρας των Φαιάκων , έως και 22 με 23 , ίσως τοπικά για λίγο και 24 βαθμούς , κυρίως την Κυριακή). Όσοι τολμηροί σκεφτείτε για το πρώτο μπάνιο στην θάλασσα , να ξέρετε ότι στο βόρειο Ιόνιο η θερμοκρασία της θάλασσας δεν ξεπερνά τους 15 βαθμούς κελσίου αυτή την εποχή. Άρα μάλλον "παγωμένα" ακόμη τα νερά . Δικαιολογημένα βέβαια , αφού Απρίλη έχουμε. Μας περιμένουν οι μήνες του Μεσογειακού θέρους , λίγο παρακάτω , όπου σίγουρα θα επιζητούμε λίγη δροσιά. Κάθε πράγμα όμως , έρχεται στην ώρα του. Κατά τα άλλα , εξασθενημένοι οι άνεμοι το Σαββατοκύριακο και θα πνέουν κυρίως από δυτικές διευθύνσεις με χαμηλές εντάσεις.
Έτσι είχαν τα πράγματα έως και αυτή την ώρα φίλες και φίλοι. Ευχαριστώ για την προσοχή σας.
Τελευταία ενημέρωση : Νύχτα Τετάρτης 22/04/2015.
Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ερασιτέχνης προγνώστης - καιρόφιλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου