Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Νομός Κέρκυρας

Στα "στεγνά" θα μας κρατήσει και η Παρασκευή , η συνέχεια όμως θα μας τα κάνει και πάλι "μούσκεμα" !

Παρασκευή 03/05/2019 : Καλός σε γενικές γραμμές καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και σταδιακή ανάπτυξη τοπικών νεφώσεων που κυρίως τη νύχτα κατά τόπους θα πυκνώσουν... Στροφή των ανέμων σε νοτιάδες (προπομπός της αναμενόμενης αλλαγής που θα ακολουθήσει) μέχρι μέτριους. Θερμοκρασία σε πρόσκαιρη μικρή άνοδο όσο αναφορά τις μέγιστες τιμές της. Τοπικές ομίχλες περισσότερο τις πρωινές ώρες σε συνδυασμό με πολύ υψηλή υγρασία (ποσοστά που θα φθάνουν κατά τόπους το 90 με 100%).

Σάββατο 04/05/2019 : Φθινοπωρινό το σκηνικό , με την συννεφιά να παίρνει το πάνω χέρι αλλά και σταδιακά με την εκδήλωση τοπικών βροχοπτώσεων. Ο νοτιάς θα ενισχυθεί και κατά τόπους θα πνέει ισχυρός, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της. Ιδιαίτερα αυξημένα τα ποσοστά της υγρασίας όλο το 24ωρο.

Αν και απέχουμε μόνο τρεις ημέρες έως την Κυριακή , συνεχίζει να υπάρχει μια μικρή διχογνωμία για την ημέρα αυτή. Η πιο πιθανή εξέλιξη σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Πέμπτης (με μικρή επιφύλαξη) είναι το ξεκίνημα να γίνει με άστατο καιρό και κάποια τοπικά φαινόμενα (τοπική βροχή/μπόρα) αλλά στην συνέχεια να υπάρξει πρόσκαιρη σχετική βελτίωση του καιρού με ανοίγματα και διαστήματα ηλιοφάνειας.
Οι άνεμοι θα γυρίσουν από δυτικές πλέον διευθύνσεις μέχρι μέτριοι (στα πελάγη καθώς και σε κάποια υψώματα πιθανόν πρόσκαιρα ισχυροί). Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή...

Όμορφο τριήμερο σε όλους και όλες !!

Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος - ερασιτέχνης προγνώστης).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου