Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας
Βαθμιαία Φθινοπωρινού τύπου καιρική μεταβολή με βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές , σημαντική ενίσχυση των νοτιάδων αλλά και πτώση της θερμοκρασίας που κατά τόπους θα γίνει αισθητή ...
Ύστερα από την όμορφη και ηλιόλουστη καιρική ανάπαυλα , ο φετινός πολύ "άτακτος" Μάης μας φέρνει το "κερασάκι" στην "τούρτα" του τις επόμενες ημέρες !!
Αρχή γενομένης από αύριο Κυριακή 12/05/2019 λοιπόν μια νέα και μάλιστα οργανωμένη διαταραχή από την γείτονα Ιταλία έρχεται να ταράξει για τα ... Καλά τα "νερά" στα μέρη μας!
Μέσα στο δεύτερο μισό της Κυριακής (και ιδιαίτερα από τις βραδινές και μετέπειτα ώρες) περιμένουμε προοδευτική επιδείνωση του καιρού με τοπικές βροχές , μπόρες και καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέσα στη νύχτα θα ενταθούν και θα είναι κατά περιόδους τοπικά έντονα έως πολύ έντονα!!
Θα επικρατήσουν μέτριοι έως ισχυροί και από το απόγευμα - βράδυ κατά τόπους πολύ ισχυροί άνεμοι νοτίων διευθύνσεων ενώ από αργά το βράδυ και ύστερα (μέσα στη νύχτα προς την Δευτέρα) με την έλευση των έντονων φαινομένων , σε τοπικό επίπεδο περιμένουμε ριπές νοτιά και στα 8 μποφώρ (θυελλώδεις εντάσεις)!
Άκρως Φθινοπωρινή και η Δευτέρα 13/05/2019 (και όχι μόνο) με κατά διαστήματα μπόρες , βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι δυνατές . Οι νοτιάδες θα συνεχίσουν με τις ίδιες ενισχυμένες εντάσεις , ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση που κατά τόπους θα γίνει αισθητή !!
Αρκετά πιθανό το παραπάνω διάστημα (αλλά και στη συνέχεια της εβδομάδας) ) να υπάρξουν και κάποιες καθυστερήσεις ή ακυρώσεις στις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας της Κέρκυρας λόγω της κακοκαιρίας.
Εξαιτίας του στροβιλισμού αλλά και της διαφαινόμενης αργής κίνησης του συστήματος που αναμένουμε να αρχίσει να μας επηρεάζει κυρίως από το βράδυ της Κυριακής , εκτιμάται ότι ο πολύ άστατος καιρός θα κρατήσει για αρκετές ημέρες γενικότερα στην Χώρα μας (και στην Κέρκυρα φυσικά). Προσωπική μου άποψη ότι, το πολύ άστατο και σχετικά ψυχρό (πάντα για τα δεδομένα της εποχής) καιρικό σκηνικό θα πρέπει να μας συντροφεύει στη γωνιά μας έως τουλάχιστον και την ερχόμενη Πέμπτη 16 του μήνα (ίσως αλλά σαφώς λιγότερο μέσα να περιλαμβάνεται και η Παρασκευή 17 του μήνα, θα το δούμε ξανά μέχρι τότε) με ...Κάμποσα τοπικά φαινόμενα κατά διαστήματα (βροχές / μπόρες ή σποραδικές καταιγίδες που ενδεχομένως να συνεχίσουν κατά τόπους να έχουν και έντονο χαρακτήρα) αλλά και ορισμένα διαλείμματα - διαστήματα σχετικής βελτίωσης ενδιάμεσα (ανοίγματα - διαστήματα ηλιοφάνειας).
Οπότε φίλες και φίλοι , μπαίνουμε σε ένα πενθήμερο με άφθονα φαινόμενα στο νομό Κέρκυρας , τα οποία καθώς θα είναι τοπικά ισχυρά και δεδομένου ότι βρισκόμαστε εν μέσω τουριστικής περιόδου , ίσως δημιουργήσουν και μικροπροβλήματα στην καθημερινότητά μας.
Εδώ να τονίσω ότι ο καιρός θέλει σεβασμό και όχι παλικαριές όταν έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα!
Αυξημένη η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων καθώς και εμφάνισης υδροστρόβιλων το επόμενο πενθήμερο στην ευρύτερη περιοχή του βορείου Ιονίου ...
Ενώ οι νοτιάδες θα παραμείνουν κατά περιόδους αρκετά ενισχυμένοι έως και την ερχόμενη Πέμπτη 16 του μήνα.
Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος - ερασιτέχνης προγνώστης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου