Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Βόρειο Ιόνιο - Νομός Κέρκυρας
"Εν μέρη" άστατος ο καιρός στα μέρη μας το επόμενο
τετραήμερο ...
Η υπάρχουσα διαταραχή στην κεντρική Μεσόγειο (Ιταλία) και η αργή κίνησή της ανατολικότερα - βορειοανατολικότερα , έστω και σαφώς πιο εξασθενημένα, θα καταφέρει να επηρεάζει το βόρειο Ιόνιο κατά περιόδους έως περίπου τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.
Κυριακή των εκλογών 26/05/2019 : Αραιές νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας . Κατά τόπους προοδευτική πύκνωση της συννεφιάς κυρίως προς το δεύτερο μισό της ημέρας και ύστερα (πολύ μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει για λίγο τοπικά).
Ο νοτιάς ήρθε για να μείνει και θα πνέει με ασθενείς έως μέτριες εντάσεις. Ενώ o υδράργυρος συνεχίζει στα επίπεδα του Σαββάτου , δηλαδή στους 22 με 24 βαθμούς το μεσημέρι και πολύ τοπικά αν βοηθήσει και ο ήλιος ίσως για λίγο και 25 C. πάντα κατά μέσο όρο ( και ο λόγος για τα χαμηλότερα τμήματα αφού στα ορεινότερα θα πρέπει να υπολογίζουμε τρεις με πέντε βαθμούς πιο κάτω).
Από την Δευτέρα 27 του Μάη και έως και την Τετάρτη 29 του τρέχοντος μήνα θα υπάρχει κατά διαστήματα αρκετή συννεφιά στη γωνιά μας , χωρίς να λείπουν και οι περίοδοι ηλιοφάνειας. Μάλιστα κατά τόπους η συννεφιά θα είναι πυκνότερη και και κατά διαστήματα θα είναι ικανή να αφήνει κάποιες τοπικές βροχές , όμβρους , ή ψιχάλες (υπάρχει πιθανότητα και για μεμονωμένη καταιγίδα στην ευρύτερη περιοχή του βορείου Ιονίου). Τα φαινόμενα θα έχουν έντονα το στοιχείο της τοπικότητας κατά την εκδήλωσή τους και θα σημειώνονται πότε κατά την διάρκεια της ημέρας και άλλοτε κατά την διάρκεια της νύχτας.
Οι άνεμοι όλες τις παραπάνω ημέρες θα συνεχίσουν κυρίως από νότιες γενικά διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι , ενώ θα υπάρξουν περίοδοι όπου τοπικά σε υψώματα καθώς και στα πελάγη θα παρατηρούνται και ισχυρές ριπές νοτιά (τουλάχιστον έως 6 μποφώρ).
Η θερμοκρασία και την Δευτέρα θα παραμείνει στα ίδια περίπου επίπεδα με την Κυριακή. Την Τρίτη και την Τετάρτη όμως θα υποχωρήσει κατά 2 με 4 βαθμούς ανάλογα την περιοχή και η γωνιά μας (γενικότερα η βορειοδυτική Ελλάδα) θα αποτελεί την πιο "δροσερή" πλευρά συγκριτικά με την υπόλοιπη ανατολική και ιδιαίτερα νότια Ελλάδα όπου εκεί ο υδράργυρος θα βρίσκεται αρκετά ψηλότερα , σε καθαρά Καλοκαιρινά επίπεδα, την ίδια ώρα που εδώ θα θυμίζει ακόμη Άνοιξη ! 
Η σχετική υγρασία όλες τις επόμενες ημέρες θα βρίσκεται στα ύψη και είναι πιθανός ο σχηματισμός τοπικών ομιχλών.
Καλό υπόλοιπο Σαββατοκύριακου σε όλους και όλες !!
Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος - ερασιτέχνης προγνώστης).
P.S. Σε πολύ τοπικό επίπεδο αν βοηθήσει ο ήλιος τις επίμαχες ώρες και σε συνδυασμό με τον καταβάτη νοτιά ίσως πιάσουμε για πρώτη φορά φέτος και τιμές ελαφρώς ΠΑΝΩ από το "φράγμα" των 25 C την Κυριακή και την Δευτέρα. Στη συνέχεια όπως γράφει και παραπάνω , θα πέσει... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου