Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Καλό Σαββατόβραδο !! :)

Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού στο νομό Κέρκυρας χονδρικά μέσα στις επόμενες 36 με 40 ώρες !
Οι ήδη υπάρχουσες βροχοπτώσεις θα ενταθούν αρκετά έως πολύ κατά τόπους , θα εκδηλωθούν και καταιγίδες οι οποίες σε τοπικό επίπεδο θα έχουν έντονο έως πολύ έντονο χαρακτήρα , ενώ οι ήδη ισχυροί νοτιάδες θα ενισχυθούν και άλλο φθάνοντας τα 7 και πρόσκαιρα τοπικά και τα 8 μποφώρ!

Ενώ σε ορισμένες μεμονωμένες περιπτώσεις (πολύ τοπικά και παροδικά) δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν σφοδρότατες ριπές νοτιά στα 9 ίσως ακόμη και τα 10 μποφώρ δύναμη ...

Το πιο επίμαχο διάστημα με τα ισχυρότερα φαινόμενα φαίνεται να περιλαμβάνει κυρίως το δεύτερο μισό της Κυριακής 03/11/2019 - νυχτερινές ώρες έως και περίπου πρωινές ώρες - πρώτο μισό της Δευτέρας 04/11/2019. Ιδιαίτερα μέσα στο παραπάνω χρονικό διάστημα είναι αρκετά πιθανό να προκύψουν και κάποια προβλήματα κατά τόπους στο νομό μας από την κακοκαιρία, γι' αυτό οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον σε στοιχειώδη επαγρύπνηση (Αυξημένη η πιθανότητα και τοπικής χαλαζόπτωσης καθώς και υδροστρόβιλων ίσως ακόμη και μικρού ανεμοστρόβιλου , αν καταφέρει να πιάσει στεριά κάποιος από τους υδροστρόβιλους που είναι πιθανό να παρατηρηθούν στην γύρω θαλάσσια ζώνη, κάτι δυστυχώς σύνηθες για Νοέμβρη μήνα , αφού στην καιρική ιστορία της Κέρκυρας ο μήνας με τους περισσότερους ανεμοστρόβιλους ήταν ο Νοέμβρης, πράγμα το οποίο φυσικά απευχόμαστε και τώρα αλλά και πάντα) !

Βαδίζοντας στο δεύτερο μισό της Δευτέρας αναμένεται προοδευτική εξασθένηση των φαινόμενων και στη συνέχεια οριστική βελτίωση του καιρού , η οποία όμως θα είναι και πάλι πρόσκαιρη, αφού γύρω στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας διαφαίνεται και νέα επιδείνωση του καιρού.

Όπως σας είπα ήδη από τα τέλη του Οκτώβρη , ο Νοέμβρης φέτος είναι ορεξάτος (κάτι απόλυτα φυσιολογικό ειδικά για την βορειοδυτική Ελλάδα) . Η τάση του καιρού , αν θέλουμε να δούμε και λίγο παραπέρα , μας δείχνει βάσιμα σημάδια για παράταση του πολύ άστατου καιρού για μεγάλο χρονικό διάστημα στα μέρη μας. Ακόμη και έως τουλάχιστον τα μέσα του μήνα θα έλεγα. Αυτό σημαίνει ένα αδιάκοπο "άνοιξε" - "κλείσε" , με συχνές βροχοπτώσεις δηλαδή που θα διακόπτονται από μικρά διαλείμματα / παύσεις βελτιωμένου καιρού και ξανά από την αρχή ... ;)


Ιάκωβος Βασιλάκης (ερασιτέχνης προγνώστης - καιρόφιλος).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου