Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Καλό μεσημέρι Κυριακής! Επειδή πολλά έχετε ακούσει για την επερχόμενη κακοκαιρία από τα ΜΜΕ ας βάλουμε λίγο τα πράγματα στην θέση τους και να πούμε τι πραγματικά λοιπόν θα συμβεί στο νομό Κέρκυρας , όπου ζούμε και μας ενδιαφέρει περισσότερο ... :)

Καταρχήν σας διαβεβαιώ ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα έχει την τεράστια δυναμική του ισχυρότατου προηγούμενου χαμηλού "Βικτώρια" το οποίο έδωσε ριπές ανέμων στα 12 και 13 μποφώρ σε ορισμένα τμήματα του νομού (πάνω από 130 km/hr) αλλά και τεράστιες ποσότητες βροχόπτωσης που σε διάφορα τμήματα ξεπέρασαν τα 130 χιλιοστά (τόνους νερού ανά στρέμμα) μέσα σε ένα περίπου 8ωρο !!

Ο ... "Γηρυόνης" λοιπόν στα μέρη μας θα φέρει ιδιαίτερα ενισχυμένους ανέμους αρχικά (νοτιοανατολικοί), οι οποίοι θα φθάσουν τα 7 με 8 μποφώρ ενώ πολύ τοπικά δεν αποκλείονται ριπές και στα 9 μποφώρ (σε ορισμένα πολύ μεμονωμένα τμήματα όπως π.χ. στα ανοιχτά της δυτικής Κέρκυρας , γύρω από τα Διαπόντια νησιά μας ή σε ορισμένα υψώματα κατά μήκος της δυτικής - βορειοδυτικής πλευράς ίσως πάρα πολύ πρόσκαιρα παρατηρηθεί και 10 αρα ριπή ανέμων) . Τα παραπάνω θα λάβουν χώρα σταδιακά από το απόγευμα της Κυριακής με κορύφωση έως λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Τοπικές βροχές ή μπόρες κυρίως από το απόγευμα και ύστερα , οι οποίες από τις βραδινές και έως και τις μεταμεσονύχτιες ώρες κατά τόπους θα ενταθούν αρκετά με πιθανότητα να εκδηλωθούν και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Αυξημένη η πιθανότητα τοπικής χαλαζόπτωσης ή υδροστρόβιλων στην ευρύτερη περιοχή.

Άστατος και την Δευτέρα ο καιρός στα μέρη μας με τοπικές βροχές ή μπόρες κατά διαστήματα (υπάρχει η πιθανότητα και για σποραδικές καταιγίδες) αλλά και κάποιες "παύσεις" ενδιάμεσα και παράλληλα με την ένταση των ανέμων να "πέφτει" σημαντικά συγκριτικά με τη νύχτα της Κυριακής.

Καλοκαιρία θα επικρατήσει την Τρίτη πλέον με αρκετή ηλιοφάνεια και γενικότερα "καιρική ηρεμία" ... :)



Συνοψίζοντας λοιπόν δεν περιμένουμε κάτι το ακραίο στα μέρη μας , παρολαυτά όμως , εξαιτίας του ήδη πολύ κορεσμένου εδάφους του ήδη προβληματικού οδικού δικτύου του νησιού μας από τις αλλεπάλληλες δυνατές νεροποντές που προηγήθηκαν αλλά δεδομένου ότι και τα περισσότερα δέντρα διατηρούν ακόμη τις φυλλωσιές τους χρειάζεται μια στοιχειώδη προσοχή αφού Κυριακή βράδυ έρχεται και πολλοί συμπατριώτες μας μπορεί να έχουν προγραμματίσει κάποια έξοδο ... :) Ούτως ή άλλως μαθημένοι είμαστε φίλες και φίλοι !
http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου