Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Όμορφο βράδυ Δευτέρας σε όλους και όλες ! Δεν έχει αλλάξει κάτι από όσα σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση πριν μερικές ημέρες ...
Πρόσκαιρο λοιπόν το ... "Διάλειμμα" της Δευτέρας για το νομό Κέρκυρας , καθώς μέσα στην Τρίτη και ιδιαίτερα κατά το δεύτερο μισό αυτής ο καιρός εκ νέου επιδεινώνεται με ξανά αρκετές βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους και πάλι από αργά το απόγευμα - βραδινές ώρες - μέσα στη νύχτα θα ενταθούν αρκετά και σε τοπικό επίπεδο θα είναι ισχυρές !

Οι άνεμοι συνεχίζουν από νότιες διευθύνσεις με προοδευτική ενίσχυση μέσα στην Τρίτη και κυρίως στο δεύτερο μισό της ημέρας, φθάνοντας τα 5 με 6 και κατά τόπους και τα 7 μποφώρ. Σε ορισμένα μεμονωμένα τμήματα του νομού, πολύ τοπικά , λίγο πριν ή κατά την έλευση των πιο έντονων φαινομένων δεν αποκλείονται πρόσκαιρα και θυελλώδεις ριπές (8 μποφώρ).


Άστατος θα παραμείνει κατά το πρώτο μισό της Τετάρτης 20/11/2019 με διάσπαρτες τοπικές βροχές/μπόρες αλλά στην συνέχεια θα βελτιωθεί οριστικά , ενώ παράλληλα θα εξασθενήσουν σημαντικά οι ενισχυμένοι άνεμοι που θα έχουν προηγηθεί.

Αυτό που δεν θα αλλάξει και τις επόμενες ημέρες είναι η θερμοκρασία , αφού δεν αναμένεται να σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.
Αυξημένη η πιθανότητα τοπικής χαλαζόπτωσης αλλά και υδροστρόβιλων γενικότερα στο βόρειο Ιόνιο κατά το διάστημα μεσημέρι Τρίτης - πρωινό Τετάρτης.


Εξαιτίας του ήδη πολύ κορεσμένου εδάφους λόγω των πάρα πάρα πολλών και επανειλημμένων βροχοπτώσεων από την αρχή του μήνα αλλά και της αυξημένης σε τοπικό επίπεδο έντασης των φαινομένων ιδιαίτερα μέσα στη νύχτα Τρίτης προς Τετάρτη και αυτή τη φορά καλό θα είναι να είμαστε λίγο προσεχτικοί εκείνες τις επίμαχες ώρες κυρίως φυσικά στο οδικό δίκτυο του νησιού μας ... :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου