Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Και μετά τα ... Νερά της Τρίτης - Τετάρτης ο μηνιαίος υετός γενικά στην βόρεια ενδοχώρα της Κέρκυρας εκτοξεύτηκε σε εντυπωσιακά υψηλά επίπεδα ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα , που ίσως αποτελούν και πανελλαδικό ρεκόρ μέχρι στιγμής για τον φετινό Νοέμβρη.
Αναλυτικά λοιπόν έως και σήμερα 20/11/2019 , από τις 20 πρώτες ημέρες του Νοέμβρη έβρεχε και μάλιστα κατά περιόδους καταρρακτωδώς τις 16 ημέρες όπου και έχουν πέσει τα ακόλουθα ύψη βροχής :

Βόρεια ορεινά (Πετάλεια 650 μέτρα υψόμετρο) : 787,2 mm με τον ετήσιο υετό να βρίσκεται σήμερα ήδη στα 1936,8 mm !!

Εσωτερικό βορειοδυτικής Κέρκυρας ("Βαλανειό" - μόλις στα 175 μέτρα υψόμετρο) : 707,8 mm και ο ετήσιος υετός ήδη στα 1727 mm !!
Και οι δυο παραπάνω σταθμοί ανήκουν σε ιδιώτες και τέθηκαν σε λειτουργία τα τελευταία μερικά χρόνια, αποτελώντας τους πιο σημαντικούς - βροχερότερους σταθμούς για το νομό μας. Το άσχημο όμως είναι ότι ανήκουν σε ιδιώτες , δηλαδή όσο εμείς οι ιδιώτες μπορούμε έχεις καλώς , μετά ? Εδώ χρειάζεται οπωσδήποτε μέριμνα από κρατικό φορέα κάποια στιγμή φίλες και φίλοι ... Στην παρακάτω φώτο μικρός καταρράκτης στο χωριό μου (Βαλανειό).http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/
http://pantokratoras-kerkyra.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου