Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Καλό μήνα με υγεία αγαπητοί συμπατριώτες/τισσες αλλά και φιλαράκια της Κέρκυρας ! :)

Η  σημερινή λαμπρή ηλιοφάνεια , αύριο Σάββατο 02/05/2020 θα δώσει τη θέση της σταδιακά σε ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ  ποιο ... Νεφοσκεπή ουράνιο θόλο , γενικότερα στο βόρειο Ιόνιο. Μάλιστα οι υπάρχουσες τοπικές συννεφιές σχετικά γρήγορα ΤΟΠΙΚΑ  θα πυκνώσουν αρκετά.
Υπάρχει κάποια πιθανότητα (γύρω στο 40%) ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ και έως αργά τη νύχτα αυτά τα σύννεφα στο διάβα τους να αφήσουν μια περαστική τοπική βροχούλα ή τοπική ψιχάλα (τονίζω ξανά , τα παραπάνω ισχύουν σε τοπικό επίπεδο,  όχι παντού).

Οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νοτιάδες ασθενείς έως μέτριους και σε ορισμένες μεμονωμένες περιπτώσεις (ιδιαίτερα σε κάποια υψώματα της νήσου Κέρκυρας καθώς και στις γύρω θαλάσσιες/ παραθαλάσσιες περιοχές) με πιθανές πρόσκαιρα ισχυρές ριπές.
Η θερμοκρασία παρόλο την ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ μουντάδα δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ η γνωστή υγρασία του τόπου μας (ιδιαίτερα αυξημένη τις τελευταίες ημέρες)  θα παραμείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα και το Σάββατο , όπου και πάλι δεν αποκλείεται ο σχηματισμός τοπικών ομιχλών.

Καλοκαιρία περιμένουμε τόσο την Κυριακή 03/05/2020 όσο και την Δευτέρα 04/05/2020 σε όλο το νομό μας από πλευράς φαινομένων . Αυτό που θα αλλάξει και τις δυο αυτές ημέρες και χρήζει κάποιας σχετικής  προσοχής, (ιδιαίτερα την Δευτέρα) , θα είναι οι άνεμοι . Κυρίως από το δεύτερο μισό της Κυριακής και ύστερα λοιπόν  θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι, από άκρη σε άκρη  (πολύ περισσότερο τα μεσημέρια - απογεύματα θα φυσά δυνατά) . Το μέγιστο της εντάσεως του μαίστρου το περιμένουμε την Δευτέρα όπου και κατά τόπους θα φθάσει οπωσδήποτε και τα 7 μποφώρ , ενώ θα υπάρξουν τμήματα στο νομό που πρόσκαιρα θα δεχθούν ριπές βοριά και στα 8 μποφώρ!

Η ενίσχυση του βοριά θα έχει όπως είναι φυσικό και κάποιο αντίκτυπο στην θερμοκρασία , αφού παρόλο την φωτεινή ηλιοφάνεια θα σημειώσει πτώση που ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα γίνει πρόσκαιρα αισθητή. Παράλληλα για λίγο θα μειωθούν κάπως  τα πολύ υψηλά ποσοστά της σχετικής υγρασίας αγγίζοντας πιο "ανθρώπινες τιμές" , ενώ θα υπάρξει καταπληκτική διαύγεια και ορατότητα.

Όμορφο τριήμερο σε όλες και όλους , τα λέμε από βδομάδας πάλι ... :)

P.S. Οι παρακάτω φώτος  με την πασχαλιά είναι σημερινές και τις τράβηξε ο γράφων στα εδάφη του χωριού μας (η πασχαλιά έχει κυριολεκτικά αγκαλιάσει το κυπαρίσσι φθάνοντας  έως  περίπου και τα 25 μέτρα ύψος από το έδαφος) .  ;)   :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου